3voor12 Niet Te Missen Podcast (week 15)

O.a. Royal Blood, Indian Askin, Broederliefde en Rihanna

Timo Pisart en Menno Visser ,

In één uur helemaal bijgepraat met de nieuwste muziek in het Niet-Te-Missen uur, elke donderdag van 23.00 tot 24.00 uur in 3voor12 Radio op 3FM. Gemist? Dan kan je het gewoon terugluisteren als podcast. Deze week hoor je onder andere nieuwe tracks van o.a. Royal Blood, Indian Askin en Rihanna.

1. Royal Blood - Where Are You Now
Groots groovende rockriffs in de geest van Led Zeppelin en Queens of the Stone Age, ze zijn schaars tegenwoordig. Gelukkig is daar het Britse duo Royal Blood, dat grossiert in dik aangezette rock ’n roll. Ze braken in 2014 door met hun debuutalbum, nu is er weer een eerste teken van leven met Where Are You Now (geen Bieber-cover!): een track uit de HBO-serie Vinyl over de roemruchte tijden van de platenbizz. En ja, Royal Blood rockt nog steeds.

2. Domo Genesis Ft. Anderson .Paak – Dapper
Je kunt dit jaar niet om Anderson .Paak heen. De protegé van Dr. Dre bracht al een uitstekend soulvol album uit, gaf zo’n negentien (!) shows op SXSW en gaat dat deze zomer incasseren. Je komt hem dit festivalseizoen overal tegen, van North Sea Jazz tot Pitch. En iedereen wil met hem samenwerken: we hoorden al tracks met Snakehips, Kaytranada en Macklemore, deze week doet ie ‘t samen met Domo Genesis, een rapper uit het Odd Future collectief die nu solo gaat. Wederom puik.

3. Blossoms – Getaway
De Britse jonge honden van Blossoms scoorden al een flinke radiohit met Charlemagne, die je vaak op 3FM hoort. Indiepop waar je eigenlijk indie wel kunt wegstrepen, maar bijzonder fris gespeeld. Ze speelden afgelopen weekend nog live op Motel Mozaïque, en brachten gisteren de escapistische single Getaway uit.

4. Amanda Bergman - Falcons
Een van de ontdekkingen op Motel Mozaique was de Zweedse singer-songwriter Amanda Bergman. In Nederland zong ze wel eens mee op het podium samen met haar ex The Tallest Man On Earth. Nu gaat ze solo verder, in mei verschijnt haar soloalbum Docks. Ze staat ook op Into The Great Wide Open met haar sensuele stem en gelaagde folkliedjes.

5. Indian Askin - Better One
Wat is dé Nederlandse band die dit jaar keihard gaat doorbreken? Wie je ’t in januari ook vroeg, één naam lag op ieders lippen: Indian Askin. Dit is eindelijk het moment: morgen brengt Indian Askin debuutalbum Sea of Ethanol uit, vol met heerlijk rockende en ontsporende liedjes. Better One is een lekker punky liedje met een alsmaar doorrazende groove.

6. Parple - Ritual
Op Hivern Discs, het label van de Spaanse dj John Talabot, verscheen deze week een release van de mysterieuze Parple. Warmebadtechnotrack van de week, zou Roosmarijn zeggen, en Ritual is inderdaad een bezwerende track met overstuurde synths en onthechtende fluittonen op de achtergrond.

7. Broederliefde - Ik Was Al Binnen ft. Frenna
Een vriendengroep uit de Rotterdamse wijk Spangen vormt Broederliefde. Maar liefst vijftien miljoen streams leverde hun eerste EP Hard Work Pays Off op. Eind deze maand komt deel 2 uit, Pinkpop heeft ze op het affiche gezet en hier is alvast Ik Was Al Binnen, een liedje dat het midden houdt tussen dancehall en tropical house (!) met versterking van Frenna (SFB). Over al in de club zijn zonder WiFi, terwijl je meisje nog in de rij staat.

8. Rihanna - Kiss It Better
De wereldster uit Barbados Rihanna haalde met Work, de eerste single van ANTI, wereldwijd de nummer 1-posities. Kiss It Better is de nieuwe single van dat album, en wat een rammer van een power ballad. Ditmaal zonder Drake, maar met een stemmige zwart-witte clip en opmerkelijk: potsierlijke gitaren van Nuno Bettencourt van de legendarische glamrockband Extreme.

9. Tom Odell - Magnetised
De jonge blonde Britse singer-songwriter, die doorbrak met Another Love, is weer terug. In juni komt zijn tweede album Wrong Crowd en dan staat hij ook op Pinkpop. We hebben al wat gehoord van dat aanstaande album, als we dit zo horen gaat hij misschien wel echt gekke dingen doen op die plaat. 

10. Janne Schra - Carry On (Ponzo Light versie)
Zangeres Janne Schra houdt wel van huisvlijt: haar laatste album Ponzo nam ze met haar lief Torre Florim op in de huiskamer. Toch werd het een flink georkestreerd plaatje, maar nu is er ook een huiskamerconcert-proof versie van enkele songs: PONZO Light. We hoorden al een bijzondere Unknown Mortal Orchestra-cover, dit is de uitgeklede versie van Carry On.

11. DJ Shadow feat. Run The Jewels - Nobody Speak
Twintig jaar terug was het album Endtroducing eentje die je op je koffietafel had moeten slingeren. Het enigma DJ Shadow maakt nog steeds platen. Sterker nog, hij is deze zomer een van de headliners van Pitch. Op deze single krijgt de samplekoning hulp van rapcollectief Run The Jewels.

12. Tegan And Sara – Boyfiend
Walking On A Ghost en Back In Your Head zijn nummers die je nog regelmatig op 3FM hoort. Ze komen van het popduo Tegan And Sara, Canadese tweelingzussen. In juni komt alweer hun achtste album Love You To Death, dit synthpopliedje Boyfiend is daarvan de eerste single, met een komische twist: ze zijn immers beiden openlijk lesbisch, en Boyfriend verhaalt over de relatie tussen Sara en haar vriendin, die Sara aanvankelijk behandelde als haar nog-niet-ex vriendje. “You turn me on like you want your boyfriend, but I don’t want to be your secret anymore.”

13. Teleman– Dusseldorf
Teleman und Dusseldorf, dat klinkt Duits. Sonst nicht: Teleman is een Britse band. Pete & The Pirates, doet dat nog een belletje rinkelen? Dat was die aanstekelijke Britse gitaarband waar het nooit echt mee wilde lukken. De bandleden doen het al een tijdje onder deze nieuwe naam Teleman, en dit de single van hun tweede album Brilliant Sanity.

14. Fossa Beats feat. Elkka - Echoes
Een nieuwe signing op Mad Decent door Diplo zelf. Het is het Australische Fossa Beats. Op deze single zingt de volstrekt onbekende zangeres Elkka – en als je je ogen dichtdoet zou je zweren dat je Lorde hoort.