3voor12 Niet Te Missen Podcast (week 14)

O.a. Drake, Moderat en Tacocat

Timo Pisart en Menno Visser ,

In één uur helemaal bijgepraat met de nieuwste muziek in het Niet-Te-Missen uur, elke donderdag van 23.00 tot 24.00 uur in 3voor12 Radio op 3FM. Gemist? Dan kan je het gewoon terugluisteren als podcast. Deze week hoor je onder andere nieuwe tracks van o.a. Drake, Moderat en Tacocat.

1. Catfish & Bottleman - Soundcheck
Een enorme livereputatie hebben en dan zingen over de soundcheck. Het kan allemaal bij de britrockband Catfish & `The Bottlemen, die met hun debuutalbum The Balcony al gingen voor een stadionwaardig geluid om een dito publiek mee aan te spreken. Dit is de eerste track van album nummer twee, The Ride, dat eind mei verschijnt.

2. Drake - One Dance
Al in augustus 2014 werd Views From The 6 aangekondigd, om alsmaar te worden vooruitgeschoven. Nu moet het er eindelijk komen, dat langverwachte album van de Canadese superster Drake. Deze maand nog, maar wanneer precies? Da’s nog onduidelijk. Afgelopen dinsdag druppelden er zelfs twee tracks tegelijk naar buiten, het donkere Pop Style met Kanye West en Jay Z (die The Throne worden genoemd), en deze lichtere track One Dance met de jonge Nigeriaanse dancehall-artiest Wizkid en zangeres Kyla.

3. Tom Odell - Wrong Crowd
De jonge blonde Britse singer-songwriter, die doorbrak met Another Love, is weer terug. In juni komt zijn tweede album Wrong Crowd en het titelnummer is nu los als streetttrack, waarin hij zingt dat ie er niets aan kan doe, maar zich telkens weer inlaat met die ‘wrong crowd’.

4. Cassius - Go Up (feat. Pharrell en Cat Power)
De lenige popster Pharrell en de schuwe en eigenzinnige folkzangeres Cat Power samen op een track? Het kan als je het Franse producersduo Cassius bent. Hun laatste album stamt uit 2006, in de tussentijd produceerden ze tracks voor o.a. Phoenix, Chromeo, OneRepublic en Drake, maar nu komt er eindelijk weer een nieuw album van de mannen die je kunt kennen van de hit Cassius 99.

5. Town Of Saints - Short Circuit Breakdown
Afgelopen week waren ze nog in de studio, de Fins-Nederlandse indierockers van Town Of Saints. Drie jaar terug hadden ze al aardig succes met debuutalbum Carousel, daarna toerden ze zich een slag in het rond. Nu is er hun tweede album No Place Like This, waar ze de folk verruilen voor wat frissere indierock in de lijn van Arcade Fire. Short Circuit Breakdown is daarvan de nieuwe single.

6. Moderat - Running
Al drie albums lang staan Modeselektor en Apparat samen garrant voor melancholische technoliedjes van de bovenste plank. De derde plaat van het Berlijnse supertrio Moderat is nu Album van de Week, met daarop de single Running. En Moderat rent lekker door, stonden ze afgelopen maand nog in Paradiso, de volgende halte is 3voor12 Presenteert… Moderat in de HMH op 1 oktober.

7. Jeangu Macrooy - Gold
Er is heel wat buzz in de bizz rond Jeangu Macrooy. De oorspronkelijk Surinaamse singer-songwriter ging in Enschede muziek studeren en viel toen op bij Perquisite. Die nam hem onder productionele leiding en nu is morgen de eerste Jeangu Macrooy EP een feit. Gold is daarvan de single, over het Nederlandse slavernijverleden in Suriname.

8. Ganz & What So Not - Lone feat. Joy
Hoe zou het de Nederlander GANZ vergaan? Nou, veel zal hij niet in Venray meer bivakkeren, want er is net een nieuwe single van hem met de Australische producer What So Not waar we volgende week een DJ Shortlist van hebben. Deze grootse trap-track komt uit op OWSLA, het label van Skrillex.

9. Tacocat - I Hate The Weekend
Een van de trends die opvielen op SXSW, het grootste showcase festival ter wereld, is dat er steeds meer meidenbands zijn. Tacocat uit Seattle is er er zo eentje, met gruizige, licht-feministische maar vooral ook humoristische en poppy garagerock. Hun derde album Lost Time komt dit weekend uit in Nederland en dit is het prijsnummer over een kutbaantje in het weekend.

10. Honne ft. Izzy Bizu - Someone That Loves You
Het Britse Honne ken je van Gone Are The Days, eerder dit jaar. Op de nieuwe single van Honne krijgen ze versterking van de jonge Britse zangeres Izzy Bizu, van White Tiger. Samen luiden ze met jou de lente in...

11. Frankie Cosmos – If I Had A Dog
Je zal maar de dochter zijn van de acteurs Kevin Kline en Phoebe Cates. En indiepop maken met grappige teksten in de stijl van Courtney Barnett. Dat is Frankie Cosmos, hier is een ienie-minie liedje van haar album Next Thing.

12. Leon Vynehall – Beau Sovereign
Het paringsritueel van paradijsvogels gelijkstellen aan dat van clubbers, waarom ook niet? De Britse producer Leon Vynehall doet het op zijn nieuwe album Rojus (Designed to Dance), dat vol staat met prachtig gelaagde en mellow house in het verlengde van Four Tet en Moodymann.

13. Snakehips feat. Anderson. Paak - Money On Me
De Britse R&B-producers Snakehips scoorden al een sluimerende monsterhit met All My Friends die alleen nog maar groter lijkt te worden, maar hebben alweer een nieuwe single uitgebracht. En wel met de nummer 1 act van SXSW: rapper/zanger/drummer/alleskunner/Dr. Dre-protegé Anderson .Paak. Een soepele, kleurrijke beat waarover Anderson zo’n beetje hijg-zingt dat je je geld vooral op hem moet zetten. Lekker, hoor.

14. Desiigner - Panda
Desiigner heeft ‘t uitstekend voor mekaar: hij is getekend bij het Good Music-label van Kanye West en Pusha T, en zijn eerste en enige track Panda werd gebruikt als basis voor de track Father Stretch My Hands Pt 2 van Kanye. Nu doet Panda het ook op eigen recht uitstekend: in Amerika al top 10 en nu ook op het randje van de Nederlandse Spotify top 50, een rammer van een track over ieders favoriete beertje en de gelijkenis met zijn favoriete auto.