3voor12 Niet Te Missen Podcast (week 13)

O.a. Indian Askin, Young Thug, Charles Bradley en Mura Masa

Timo Pisart en Menno Visser ,

In één uur helemaal bijgepraat met de nieuwste muziek in het Niet-Te-Missen uur, elke donderdag van 23.00 tot 24.00 uur in 3voor12 Radio op 3FM. Gemist? Dan kan je het gewoon terugluisteren als podcast. Deze week hoor je onder andere nieuwe tracks van o.a. Indian Askin, Drake, Charles Bradley en Mura Masa.

1. Radio Eliza - Kids
De winnaar van de Amsterdamse Popprijs was dit jaar het jongehondenbandje Radio Eliza. De jury vond toen: „Ze hebben de sound, de songs en de toekomst.” En dat blijkt met eerste single Kids, een subtiel en fris indiepopliedje, en een uitstekend voorproefje van een debuutEP die over drie weken verschijnt.

2. Michael Kiwanuka - Black Man In A White World
De titel van de nieuwe Michael Kiwanuka-single spreekt eigenlijk al voor zich. Black Man In A White World klinkt als een modern chain gang-lied met die titel als slepend mantra. Kiwanuka won vier jaar terug de BBC Sound of 2012 en brak vervolgens door met single Home Again en het gelijknamige album, dat bluesy folk combineerde met de soul van Otis Redding. Dit is de eerste single van van tweede album Love & Hate, dat eind mei het levenslicht ziet.

3. Mura Masa - What If I Go
Een van de meest verfrissende producers van het moment is Mura Masa, die kleurrijke beats maakt tussen Flume, Cashmere Cat en James Blake. Achter Mura Masa schuilt de jonge Britse producer Alex Crossan. Je kunt hem al kennen van zijn single Firefly met NAO. Dit is zijn nieuwe single, met wederom prettig vervormde vocalen. Op 13 april staat Mura Masa in de al uitverkochte Amsterdamse club Bitterzoet.

4. GUM - Anesthetized Lesson (Kevin Parker remix)
Als Kevin Parker vraagt of hij even een remix mag maken van je nummer, dan kun je maar beter ‘ja’ zeggen. GUM is het hobbybandje van Tame Impala-lid Jay Watson. En dit krijg je als je Kevin Parker achter de knoppen zet.

5. Bazart - Goud
Via voorprogramma’s van Oscar & The Wolf werd in België de band Bazart groot. Ze maken net zulke sluipende zwoele electropop, maar dan Nederlandstalig. Dit is hun nieuwe single van hun debuut EP.

6. Indian Askin - Asshole Down
Answer en Really Wanna Tell you waren al airplayhits voor Indian Askin. Op 15 april komt Sea Of Ethanol, hun debuutalbum, en ze spelen deze zomer op meer dan veertig festivals. Dit is hun jongste single, wederom een portie broeierige en eigenaardige rock ‚n roll. Maar over welke asshole frontman Chino Ayala toch zingt? Roosmarijn belt hem er vanavond over op in het Niet Te Missen-uur.

7. Willy William - Ego
Een Franstalige hit-in-wording van een Jamaicaan op het Nederlandse dance-label Spinnin’: we hebben het over Willy William, en met Ego is hij hard op weg een Europese hit te scoren, die in België en Italië al hoog in de charts staat.

8. Marlon Williams - Dark Child
Deze week scoorde de Nieuw-Zeelandse singer-songwriter Marlon Williams het 3voor12 Album van de Week met daarop country-covers van een drietal traditionals. Maar het prijsnummer, dat is toch echt van zijn eigen hand: Dark Child. Hij staat binnenkort op het Rotterdamse festival Motel Mozaique.

9.Young Thug – Problem
Al tijden zijn de ogen gericht op Young Thug, een van de meest spraakmakende rappers uit Atlanta die zich graag in jurken hult en zich bedient van een eigenaardig hoge zangerige stem. Toch wist hij het na album Barter 6 niet meer echt waar te maken, zijn mixtapes Slime Season 1 en 2 waren wat te wisselvallig en langdradig, en misten écht goede tunes. Nu is er plots Slime Season 3, een stuk consequenter en verreweg het beste deel uit de trilogie. Op Problem blijkt hij geen jurk meer nodig te hebben: „These bitches gonna cover me, I call them gowns, boy that’s your problem.”

10. DJ Tennis - Chirality
DJ Tennis is letterlijk een DJ die eerst tennisser was en toen dj op de tennisclub. De Italiaan draaide afgelopen weekend op het DGTL Festival en dit is een van zijn nieuwe tracks, waarvoor hij de hulp inschakelde van een wonderlijke gast: Sophie Trudeau, normaliter verantwoordelijk voor de strijkerspartijen van de legendarische Canadese postrockband Godspeed You Black Emperor.

11. Whitney – Golden Days
Whitney, de Amerikaanse gitaarband, ken je waarschijnlijk al van het door ons veel gedraaide No Woman. Het debuutalbum Light Upon The Lake komt pas begin juni, maar hier is weer een nieuwe single: Golden Days, een heerlijk loom sixties indiepopliedje met die typisch jengelende kopstem.

12. Charles Bradley - Change For The World
Zevenenzestig is hij, en hij geniet met volle teugen van zijn late roem. Soulzanger Charles Bradley komt morgen met zijn derde album Changes, waar ook Change For The World op staat. Op plaat is hij al goed, maar live is de Screaming Eagle of Soul eigenlijk nog veel beter: zondag in TivoliVredenburg.

13. Andy Shauf – The Magician
Andy Shauf is een Canadese droefsnoet van een singer-songwriter, die al een bijzonder stemmig optreden gaf op Into The Great Wide Open. Zijn eerste albums kwamen alleen in Canada uit, maar nu kijkt hij ook naar Europa. Voor fans van Wilco en Elliott Smith een piepklein droevig verhaaltje over een goochelaar. „Do you find it gets a little easier each time you make it disappear?”

14. Bibio - Petals
Folktronica, bestaat dat nog? De Britse producer Bibio was pionier in het genre en brengt morgen zijn achtste (!) album uit via het vermaarde elektronische label Warp. Petals slaat wederom de brug tussen Britse folk en de spookachtige producties van Boards of Canada en vooruit: Aphex Twin. Gedateerd? Oordeelt u zelf.