3voor12 Presenteert... Pixies in Heineken Music Hall

27 november in de HMH, kaarten via 3voor12 Radio en nieuwsbrief

3voor12 Redactie ,

De Pixies maken zich klaar voor hun eerste Nederlandse show sinds het succesvolle headline optreden op Best Kept Secret in 2014. Op 30 september verschijnt het nieuwe album Head Carrier via PIAS records en de eerste single 'Um Chagga Lagga' verschijnt vandaag online. Blijf op de hoogte, want we geven binnenkort kaarten weg in 3voor12 Radio en in de 3voor12 nieuwsbrief.

Ze mogen ondertussen wel onder de categorie 'ouwe rotten' geschaard worden, maar zijn muzikaal nog even fris en sterk als vroeger. Eind jaren tachtig brachten ze een hele reeks albums uit met krachtige en melodieuze rockliedjes. Songs die het publiek als het ware klaarstoomde voor de grunge-scene die in de jaren negentig opkwam. 

Hoewel het op Pinkpop in 2010 nog niet zo aansloeg bij het publiek, bewees de band twee jaar terug op Best Kept Secret dat ze die tracks van vroeger nog even goed kunnen spelen als vroeger. En nu is er weer nieuw werk in zicht. Met Head Carrier verschijnt alweer het zesde studioalbum van de Pixies. Maar wees gerust, die klassiekers als 'Where Is My Mind?', 'Here Comes Your Man' en 'Hey' komen tijdens het concert in de HMH ongetwijfeld voorbij.