Drie SFB-leden opgepakt in Suriname om seksfilmpje

Filmpje uit 2015 met minderjarig meisje verspreid via Facebook

Atze de Vrieze ,

De Surinaamse krant De Ware Tijd meldt dat drie leden van rapgroep SFB woensdag zijn opgepakt vanwege een seksfilmpje. Op het filmpje, dat in 2015 op sociale media verspreid werd, zou een minderjarig meisje seks hebben met meerdere leden van de groep. SFB is in Suriname voor een festival waar veel Nederlandse rappers optreden.

De Ware Tijd meldt dat de drie artiesten woensdagmiddag bij hun hotel aangehouden zijn. De krant zegt dat het gaat om ‘O.J., M.K. en U.F.’. Volgens Puna gaat het om SFB-leden Frenna, Priceless en KM. De drie worden maandag voorgeleid. Het vierde lid van de groep, Jandro, twitterde 28 december: ‘Waarom moet de politie altijd ons hebben, zelfs in t buitenland man en dan vragen mensen waarom ik zo'n afkeer heb naar alles in uniform.’

SFB trad twee weken geleden nog op bij de Song van het Jaar. Rapper Frenna eindigde met zijn single My Love op nummer 12 in de lijst. Hij doet ook mee op Broederliefde's Ik Was Al Binnen, die zelfs op nummer 9 staat. Begin dit jaar bracht SFB de mixtape Reset The Levels II uit, later in het jaar volgde ook nog een gezamelijke tape met Glowinthedark.

Platenmaatschappij TopNotch en het management van SFB zijn niet bereikbaar voor toelichting. Frenna werd vorig jaar op FunX ook al eens naar de zaak gevraagd. Hij wilde toen niet ingaan op het incident, maar beloofde ‘muzikaal’ antwoord te geven.