BKS16: Schuilen bij het ‘best bewaarde’ I am Oak BKS16: Schuilen bij het ‘best bewaarde’ I am Oak

Regenverdriet wordt weggespeeld door indiemagie

, Carlijn Kösters

BKS16: Schuilen bij het ‘best bewaarde’ I am Oak

Regenverdriet wordt weggespeeld door indiemagie

Carlijn Kösters ,

Midden in het rouwproces rond hun –nu al- zeiknatte tentzeilen, stroomt het BKS-publiek al verzuipend de vernieuwde Three-tent in. Het Utrechtse kwartet I am Oak staat om zich wederom voor te stellen aan het publiek van Best Kept Secret.

I Am Oak: lieve folk met wat minder lief gitaargeweld. Een heerlijk mixje van zondagmiddaggevoel, harde snaren en een fiks shot psychedelica. Het publiek kan even lekker bijkomen van het opzetten van de tent en de eerste trip per pendelbus. Voor veel bezoekers die de Three invluchten om geen nat pak te halen, is het een aangename ontmoeting met het viertal. Lekker wegdromen in je poncho, een goede start van de vrijdag.

Maar, wie is Oak nou?
'Hij lijkt een beetje op James Bay,' klinkt het uit in het publiek. Ze hebben het over zanger Thijs Kuijken. Thijs is overigens de Oak en hij toont zich een prima festivalstarter. I Am Oak staat als een huis. Zelfs met James Bay-kapsel.

Een goed bewaard geheim?
Voor de fijnproevers inmiddels allang niet meer, echter is de band voor velen in de tent een aangename ontdekking. Dus voor velen een goed bewaard geheim. De laaglandse Indie-scene kent Thijs natuurlijk al langer.

Folk, psychedelisch en gitaarherrie: werkt dat trucje eigenlijk nog wel?
Neem een veld vol hipsters en een kwartet indiemannen dat weet wat ze doet. Spoiler: het werkt.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12