ADE16: Dit waren de 14 meest indrukwekkende tracks

Met 36 uur aan ADE-tracks in onze Spotify-playlist

Redactie 3voor12 ,

We waren overal en nergens op Amsterdam Dance Event en zagen de tofste sets in de kleinste clubs tot de grootste megalomane shows in afgeladen loodsen en hallen. Bij elkaar meer dan honderd shows, live- en dj-sets, maar welke tracks vielen op? Van deze veertien tracks krijgen we spontaan weer zin in de ADE 2017 en alsof dat niet genoeg is, hebben we ook nog een playlist van ruim 36 uur voor je.

Unknown - Loving (OC Edit)
Drie keer kwam hij op sleutelmomenten voorbij op ADE 2016. Het was dé plaat in de set van Agoria & Michael Mayer bij DGTL, bij Afrobot in OT301 én Jennifer Cardini in De School: O.C.'s Loving. Na enige research blijkt het een edit van een discoplaat van Don Ray uit 1978, gemaakt door Oceanic. Wat ons betreft heeft Oceanic daarmee officieel een wereldhit te pakken, die we nog vaak gaan horen de komende maanden.

Moscoman – Fernandex (Red Axes Remix)
Rinkelende koffiekopjes, een iets te irritant saxofoondeuntje en die telkens terugkerende doffe klappers. Tóch is het deze remix die in de set van Red Axes voor euforische taferelen op Life & Death zorgt en bij The Drifter in de Marktkantine een hoogtepunt in zijn set is.

Michael Mayer & Barnt - Und Da Stehen Fremde Menschen
Nóg zo'n rare track die onderhuids gaat zitten en na verloop van tijd steeds aangenamer klinkt. In de kelder van Mary Go Wild was het een verrassend hoogtepunt en ook bij Red Axes werd deze track met gejuich ontvangen.

Percussions - KHLHI
Een bijna vergeten track van Four Tet onder zijn andere alias. Een gekke ruwe edit, die De School woensdagnacht pas écht op gang bracht.

Unknown Artist - Indian Reggae (Afrobotic Edit)
Gedraaid op de Studio Barnhus avond in Claire op donderdag. Red Axes breekt er al een tijdje een lans voor: wordt dit het clubseizoen dat de fluit opeens weer cool is?

Dele Sosimi Afrobeat Orchestra - Too Much Information (Laolu Remix)
Weinig tracks waarvan je zoveel zin krijgt om heel hard te dansen als deze remix. Vaste prik in de set van Black Coffee en ook donderdagavond werkte hij weer fenomenaal in zijn Boiler Room set in Atelier.

Edward - Birds
Edward neemt alle gas van de Giegling-middag op Thuishaven terug door na Dustin’s fenomenale set te openen met dit prachtige Birds.

Rihanna - Love On The Brain (Ry X remix)
Nog geen week uit en nu al een absoluut hoogtepunt in de set van Barnt, deze remix. Instant flashback naar de eerste keer dat we die Skream-remix van La Roux' 'In For The Kill' hoorden.

Unders - Syria (Satori remix)
De energie in de Boiler Room op donderdagavond in Atelier was al hoog, maar Satori klapte er overheen met zijn Syria remix.

A Made Up Sound - Half Hour Jam On A Borrowed Synth
Wat voor een geflipte set moet je draaien om deze track als lichtpuntje te hebben? A Made Up Sound en Blawan lieten het horen tijdens hun b2b instore bij Rush Hour op woensdag.

The Bucketheads - The Bomb én Modjo - Lady
Met de combinatie van twee classics sluit Konstantin de duistere Giegling dag in de Thuishaven af met een vrolijke noot en ook de volgende dag in De School wordt deze combinatie uit de kast getrokken.

Cowboy Rhythmbox - Mécanique Sauvage
In de sets van Dixon vraag je je acht van de tien keer af welke track hij nu weer draait. Zo ook in zijn sets op Afterlife. Het track-id forum loopt inmiddels over met filmpjes uit zijn set. Ook in De School was het vaak raden, maar bij deze track was het niet moeilijk. Nét uit, maar wat een killer.

Pharoah Sanders - You've Got To Have Freedom
Een zaal laten kolken en zelfs laten meezingen met keiharde jazz. Het gebeurde bij de all-nighter van Theo Parrish in Radion in de zondagnacht.