3voor12 Niet Te Missen-podcast (week 49)

In een uurtje bijgepraat met o.a. Coldplay, Haty Haty, Major Lazer en Animal Collective

Menno Visser ,

In één uur helemaal bijgepraat met de nieuwste muziek in het Niet-Te-Missen uur, elke donderdag van 23.00 tot 24.00 uur in 3voor12 Radio op 3FM. Gemist? Dan kan je het gewoon terugluisteren als podcast. Vanavond bellen we met Moti, de Nederlandse producer die meewerkte aan de nieuwe Major Lazer, en je hoort de nieuwste muziek van onder andere Coldplay, het nieuwe project van Blaudzun; Haty Haty, en MIA.

1. Honne - Gone Are The Days
Het Britse Honne staat op ons 3voor12 Podium tijdens Eurosonic, woensdagavond in Vera. Feest! Na lange tijd alles in eigen beheer uitbrengen, hebben ze eindelijk getekend bij een platenmaatschappij. Om dat te vieren komt het soulduo met een nieuwe single. 

2. Haty Haty - High As The Sun
Singer-songwriter Blaudzun en elektronica producer David Douglas gaan samenwerken. Ze speelden al op het Amsterdam Dance Event samen, en nu ook weer op Noorderslag. Een heel album als Haty Haty komt op 11 maart. Dit is een eerste tease, de titeltrack.

3. Rat Boy - Fake ID
Maandag kwam de longlist van de Sound Of 2016 met de beste Britse talenten talenten voor het komende jaar online. Daarop wat min of meer bekendere namen als Alessia Cara, Jack Garratt, Izzy Bizu, Frances, Nao, WSTRN en Mura Masa. Maar ook: Rat Boy, een lefgozer van 19 uit Essex. Hij doet alles in zijn eentje, speelt gitaar, keyboard en zingt. Beetje als Jamie T. of The Streets van nu.
 
4. Anohni - 4 Degrees
Antony van Antony & The Johnsons heeft een nieuw project: Anohni. Zonder The Johnsons, maarmet producers Oneohtrixpoint Never en Hudson Mohawke. Dit is de eerste single, over de opwarming van de aarde. In de lente volgt een heel album, Hopelessness geheten..

5. Coldplay feat. Beyonce - Hymn For The Weekend
Het zevende Coldplay album heet A Head Full Of Dreams en komt vrijdag uit. Vorige week lieten we je al dat nummer horen waar Gwyneth Paltrow. Daarop samenwerkingen met onder andere Tove Lo, Noel Gallagher en Beyonce.

6. Major Lazer ft. MOTI - Boom
Er is een deluxe versie van het Major Lazer album Peace Is The Mission uitgekomen, met drie extra tracks. We wisten al dat Nederlander Boaz van de Beatz een vinger in de pap had op het album, nu op de bonustrack duikt er weer een Nederlandse producer: De Amsterdamse Moti.

7. X Ambassadors - Renegades
X Ambassadors is een rockband uit New York met goede banden met Imagine Dragons. Vorig jaar hadden ze een voetbalgerelateerde track uit: Jungle, samen met Jamie N Commons en Jay Z. Deze single staat ook op hun debuutalbum VHS.

8. Chloe Martini - Candy
Focusregio op Eurosonic komed jaar is Oost-Europa. Vandaar dat we ook kozen voor een Poolse act op ons Eurosonic podium op de woensdag. Chloe Martini is een vrouwelijke producer en DJ met een voorliefde voor r’n’b en electro.

9. Animal Collective - FloriDada
Na drie jaar weer terug: de Amerikaanse indieband Animal Collective. Het klonk altijd al alsof ze de totale collectie van Beach Boys hebben ingeslikt en op totaal verknipte wijze er weer uit laten komen, maar nu hebben ze ook echt opgenomen in de oude studio waar de Beach Boys opnamen. Op 19 februari komt het nieuwe album Painting With. Dit is de eerste track.

10. HVOB - Azrael (edit)
Ook op ons Eurosonic podium HVOB uit Oostenrijk. Een producers duo uit Wenen. Zangeres en producer Anna Mueller en producer Paul Wallner. Live treden ze op met een extra drummer.

11 MIA - Borders
M.I.A. ken je nog van haar hit Paper Planes uit 2008, of van die briljante video voor Bad Girls. De Engels/Sri-Lankaanse is altijd al politiek, maar nooit eerder kwam ze zo op het goede moment met een nieuwe single als nu. Eigenlijk moet je de indrukwekkende clip ook even zien, waarin honderden vluchtelingen figureren op hekken en in bootjes.
 
12. Yellow Claw - In My Room
De Amsterdamse EDM-producers Yellow Claw zijn in Nederland al populaur, maar gaan ook als een gek in de Verenigde Staten. En dan werken ze op deze track ook nog eens samen met de Amerikanen Ty Dolla $ign, Tyga en DJ Mustard. Dan weet je helemaal dat je als de brandweer gaat daar in Amerika. Hun debuutalbum Blood For Mercy prijkt inmiddels ook bovenaan de Amerikaanse Billboard chart voor elektronische muziek.

14. Fatima Yamaha -  Citizens feat. Sofie Winterson
Bas Bron heeft een druk jaar. Hij produceerde het album van de rapper Donnie, kwam net een nieuw footworkproject en natuurlijk met een album van de Jeugd van Tegenwoordig. Maar alsof dat nog niet genoeg is kwam er deze week maar zo een nieuw album uit van dat andere alterego van hem: Fatima Yamaha. Het is meteen het Album van de Week. Hoppa.