3voor12 Niet Te Missen-podcast (week 48)

In een uurtje bijgepraat met o.a. OIJ, Foo Fighters, Sophie en Chvrches

Menno Visser ,

In één uur helemaal bijgepraat met de nieuwste muziek in het Niet-Te-Missen uur, elke donderdag van 23.00 tot 24.00 uur in 3voor12 Radio op 3FM. Gemist? Dan kan je het gewoon terugluisteren als podcast. Vanavond bellen we met OIJ over zijn nieuwe single, en hoor je de nieuwste muziek van onder andere Foo Fighters, Major Lazer, Sophie en Chvrches.

1.Foo Fighters - Saint Cecilia
Openings track van de gratis te downloaden Saint Cecilia EP. Na anderhalve maand aftelklok naar ‘iets’, bleek het deze week een gratis EP, opgedragen aan de slachtoffers van de aanslagen in Parijs. Dave Grohl in een begeleidende brief: "Ik vraag mezelf af wanneer we elkaar weer terug zullen zien. Dat zal alleen gebeuren als het ook echt goed voelt en dat gevoel is eenvoudig waar te nemen." "Aan iedereen die ervoor heeft gezorgd dat de laatste jaren de beste jaren van deze band waren: dank jullie wel. We zijn jullie eeuwig dankbaar."

2.Izzy Bizu - White Tiger
James Bay, Adele, Florence & The Machine, Ellie Goulding en Sam Smith...wat hebben deze Britse artiesten gemeen? Ze waren de favoriet van de Britse critici. Nu is er voor komend jaar wer een shortlist met drie namen: Jack Garratt, Frances (draaiden we vorige week, productie van howard Lawrence van Disclosure) en ene Izzy Bizu. Wie dat is? Een 21-jarige zangers uit Londen. Haar moeder is Etheopisch, haar vader Brits. Haar debuutalbum A Moment of Madness verschijnt volgend jaar, dit is de nieuwe single.

3. Major Lazer - Light It Up (feat. Nyla & Fuse ODG)
De electropop outfit van Diplo komt met een nieuwe wat versnelde versie van deze track, die terug te vinden is op het derde album Peace Is The Mission. Op dat album  vindt je overigens ook het voor  Song van het Jaar-genomineerde  Lean On.
 
4. HolyHoly - A Heroine
De Australische popband HolyHoly scoorde deze week het 3voor12 Album van de Week met When The Storms Would Come. Daarop ook de single History.

5. SOPHIE - VYZEE
Samuel Long is een DJ/producer uit Londen, die in de underground doorbrak met opvallende tracks als Lemonade en Bipp. Hij zit in de hoek rond cultlabel PC Music, waarop ook Hey QT van QT verscheen. Zijn eerste album Product staat nu op de Luisterpaal, dit is de nieuwste single.

6.Chvrches - Empty Threat
Afgelopen jaar kwam het tweede album van de schotse electropopband Chvrches uit. Die 'v' hoort daar echt, geen tikfout. Ze hebben de 'u' ingeruild omdat ze op deze manier te googlen zijn. Toch bijzonder: vroeger bepaalde het de geluidsdrager hoe lang een track mocht zijn, nu bepaaldt een zoekmachine hoe je de bandnaam schrijft.  Van datzelfde recente album is Leave A Trace genomineerd als Song van het Jaar.

7. OIJ - Marvaal
OIJ staat voluit voor Only In Japan. Het Amsterdamse electropop project komt morgen met de debuut EP Luminate, maar primeurt vanavond al de eerste track in het Niet Te Missen Uur, waarna de EP op de Luisterpaal zal verschijnen.Je kent ze misschien van de track Blinded, die stond al eerder op onze playlist en daarmee werd OIJ Serious Talent.

8. Eagles Of Death Metal - I Love You All The Time
Josh Homme van Queens Of The Stoneage is mede oprichter van Eagles Of Death Metal. In het interview dat gisteren is gepubliceerd roept hij artiesten uit alle genres op om het Eagles Of Death Metal liedje ‘I Love You All The Time’ opnieuw op te nemen. De platenmaatschappij van Eagles of Death Metal zal alle muziekrechten doneren aan de slachtoffers van de aanslagen in Parijs. Hij heeft ook streaming services gevraagd hetzelfde te doen.

9. Jain - Come
De volgende drie tracks zijn van acts die begin januari op ons Vera podium op Eurosonic gaan staan. De Franse Jain is tegelijkertijd springerig, aanstekelijk en serieus over wat ze ziet in de maatschappij. In het Franstalige deel van Europa is ze een graag geziene gast in het clubcircuit en in 2015 bracht ze haar debuutalbum uit. Daarop schakelt ze gemakkelijk van electro naar reggae en weer terug naar pop op een manier die we ook kennen van bijvoorbeeld Lily Allen of Stromae.

10. Honne - Loves The Job You Hate
Honne maakt zonnige electrosoul/pop in de lijn van Chet Faker, Jamie Woon en Jack Garratt. Na een paar EP’s onder eigen beheer hebben de Britten een platendeal op zak, scoren ze airplay bij de BBC en touren ze het hele Verenigd Koninkrijk door met hun liveset. Dit is ongetwijfeld het optreden waar straks drie keer zoveel mensen van zeggen dat ze er bij zijn geweest, dan dat er eigenlijk in de zaal pasten.

11 A.O.S.O.O.N. - Under
Nuchtere Londense singer-songwriter-pop met vleugje R&B van duo uit Londen. Marisa Hylton en Manny Folorunso hebben een paar weken geleden hun derde EP uitgebracht, met als titel de afkorting van hun bandnaam voluit: Alot of Something Out of Nothing. Denk Ben Howard meets ‘Man In The Mirror’ van Michael Jackson. Single Under zit al op meer dan anderhalf miljoen views op YouTube, wij van 3voor12 geloven dat de echte doorbraak aanstaande is.

12. SFB - Strangers
Na vijf dagen tikt de nieuwe single van SFW al weer een kwart miljoen views op Youtube aan. Deze Spanker productie staat op de EP Reset The Levels 2: Boulevard, die volgende week verschijnt. Als je denkt SFB nog niet te kennen: ze werkten op New Wave onder meer mee aan de track investeren In De liefde samen met Ronnie Flex, Lil’Kleine en Bokoesam.
 
13. Savages - T.I.W.Y.G.
This Is What You Get voluit, de tweede track die naar buiten komt van de Britse postpunkband. Net als The Answer staat het op hun tweede album Adore Life, dat 22 januari uitkomt. Binnenkort een interview op 3voor12!

14. Disclosure ft. Lorde - Magnets (Jon Hopkins remix)
Deze remix van Magnets van Disclosure is de eerste nieuwe muziek in lange tijd die Jon Hopkins releast Hij presenteerde hem zelf vol trots op twitter. Het tourschema van Jon Hopkins is deze herfst opvallend leeg. Dus hopelijk zit hij vol in de studio te zwoegen op een nieuw album!