3voor12 Niet Te Missen-podcast (week 38)

In een uurtje bijgepraat met o.a. Ellie Goulding, A-trak en Rita Zipora

Redactie 3voor12 ,

In één uur helemaal bijgepraat met de nieuwste muziek in het Niet-Te-Missen uur, elke donderdag van 23.00 tot 24.00 uur in 3voor12 Radio op 3FM. Achteraf luister je het natuurlijk weer hieronder terug of via onze podcast. Deze week onder meer gloednieuwe Ellie Goulding, A-Trak die de studio is ingedoken met Jamie Lidell, en meer materiaal van Christine & The Queens.

3voor12 Niet Te Missen, iedere donderdagavond in het laatste uur van 3voor12 Radio (van 21.00 tot 00.00 op 3FM).
Heb je Niet Te Missen op de radio toch onverhoopt gemist? Dan hebben we 'm ook voor je als podcast:
Abonneer je hier op de Niet Te Missen-podcast via iTunes of hier via de RSS-feed.

1. Ellie Goulding -­ On My Mind
Slim en sluw, dat is de vandaag verschenen single van Ellie Goulding. De hoofdpersoon in het liedje zou Ed Sheeran zijn. Nadat hij eerst in ‘Don’t’ verdacht veel sneren haar kant op maakte, horen we we Ellie Goulding in ‘On My Mind’ tekeer gaan tegen een tatood guy. Producer van het liedje is Max Martin, die al sinds Ace Of Base en Backtreet Boys de hitparade weet te domineren. Dit jaar scoorde hij bijvoorbeeld
ook met The Weeknd. Album D​elerium verschijnt op 6 november. Daarop werkt ze samen met Max Martin, Ryan Tedder en Guy Lawrence van Disclosure.

2. Coasts -­ Oceans

Ze stonden op Pinkpop op een klein podium, mar scoorden daarna wel een grote airplayhit met Modern Love. Dit is de tweede Nederlandse single van het volgende week uit te komen ongetitelde debuutalbum van de Britse band.

3. A-Trak feat. Jamie Lidell - We All Fall Down
Morgen is hij jarig, Jamie Lidell, 42 wordt de Britse zanger. Dat viert hij vandaag al met de release van deze samenwerking met de New Yorkse producer A-Trak. Dit lijkt vooralsnog een losse samenwerking, maar wat voor een...

4. Christine & Queens feat. Tunji - No Harm Is Done

De Francaise die zo veel indruk maakte op Lowlands, vertaalt haar debuutalbum Chaleur Humaine nu grotendeels in het Engels voor de Amerikaanse release. Daarom deze single voor de Amerikaanse markt met rapper Tunji Ige.

5. The Libertines - Fame And Fortune
Niet alleen op het podium zijn ze weer bij elkaar, de Britse Libertines, ook komen Carl Barat en Pete Doherty weer met een heus Libertines album. In Engeland is het in de race voor de nummer 1 in de albumlijst. Op Anthems For The Doomed Youth staat ook deze track. Libertines staan op 1 maart 2016 in Paradiso.

6. All Tvvins - Thank You
Gespeld met dubbel V inplaats van een W om het googlebaar te maken, is All Tvinns een Ierse band die ook al op Eurosonic speelde. Er zijn eigenlijk twee singles uit op
het moment, Darkest Ocean en deze. Een debuualbum volgt binnenkort.​All Tvvins is ook te horen in voetbalspel Fifa 16.

7. Rita Zipora - Het Explodeert
Met haar single Wasem was Rita Zipora een van de talenten van vorig jaar in de 12 van 3voor12. De singer-songwriter speelt dit jaar in de Popronde en dit is haar nieuwe single. Dislosure - Jaded
25 september komt het officiele tweede Disclosure album ‘Caracal’ uit. Minstens de helft van het album is al gereleased, waaronder tracks met Sam Smith, Kwabs en Lionbabe. De track die deze week loskwam wordt gezongen door Howard Lawrence, de Disclosure broer die op het debuut ‘F For You’ zo vakkundig zong op de demo dat het de plaat uiteindelijk heeft gehaald. Volgende week een interview met Disclosure in 3voor12 Radio.

8. New Wave feat. Ronnie Flex - Investeren In De Liefde
Eigenlijk is deze nieuwe single van het New Wave project al platina voor hij als single uitkomt door de vele plays op Spotify en Youtube. Dit is als single de opvolger van de grote zomerhit Drank & Drugs.

9. Julia Holter - Feel You
Liefhebbers van Kate Bush zouden eens moeten luisteren naar deze singer-songwriter. Ze komt uit L.A. en gebruikt veel klassieke instrumenten. Op 25 september komt haar vierde album Have You In My Wilderness uit. Twee tracks daarvan staan al op Spotify, waaronder deze.

10. Bertolf - Back Into The Light
Gisteren in Zwolle en vanavond in de Tolhuistuin presenteerde de Zwolse singer-songwriter Bertolf zijn album. First & Then is op dit moment de meest beluisterde plaat op de Luisterpaal.

11. Empress Of - How Do You Do It
Uit New York komt ze, en gezien de lovende kritieken op haar tweede album Me, ga je nog veel van haar horen. Empress Of is het soloproject van de Honduraans-Anerikaanse singer-songwriter Lorely Rodriguez. Het album werd opgenomen in Mexico.

12.Stromae - Quand c'est ?
Zoals zovaak met Stromae is het nummer maar de helft van wat hij aflevert. Kijk ook vooral de video van deze nieuwe single, waarin hij de strijd tegen kanker die hij bezingt nog eens extra visueel kracht bij zet. Zou het zijn volgende stap in het veroveren van Amerika zijn?

13. Disclosure - Jaded

25 september komt het officiele tweede Disclosure album ‘Caracal’ uit. Minstens de helft van het album is al gereleased, waaronder tracks met Sam Smith, Kwabs en Lionbabe. De track die deze week loskwam wordt gezongen door Howard Lawrence, de Disclosure broer die op het debuut ‘F For You’ zo vakkundig zong op de demo dat het de plaat uiteindelijk heeft gehaald. Volgende week een interview met Disclosure in 3voor12 Radio.

14. Bob Moses - Keeping Me Alive
Canadees duo waarvan er geen eentje Bob of Moses heet. D​eze muzikale nazaten van zowel Moderat als Milky Chance doen goede zaken in het livecircuit met catchy instap-deephouse.​ Deze maand verschijnt hun officiele debuutalbum. Check het interview met Bob Moses hier.