3voor12 Niet Te Missen-podcast (week 36)

In een uurtje bijgepraat met o.a. De Jeugd van Tegenwoordig, Halsey en Miley Cyrus

Menno Visser & Menno de Meester ,

In één uur helemaal bijgepraat met de nieuwste muziek in het Niet-Te-Missen uur, elke donderdag van 23.00 tot 24.00 uur in 3voor12 Radio op 3FM. Achteraf luister je het natuurlijk weer terug hieronder of via onze podcast.

3voor12 Niet Te Missen, iedere donderdagavond in het laatste uur van 3voor12 Radio (van 21.00 tot 00.00 op 3FM).
Heb je Niet Te Missen op de radio toch onverhoopt gemist? Dan hebben we 'm ook voor je als podcast:
Abonneer je hier op de Niet Te Missen-podcast via iTunes of hier via de RSS-feed.

1. De Jeugd van Tegenwoordig – Manon
Verliefd op elke letter: M-A-N-O-N. Op Lowlands was er opeens deze nieuwe single: Manon, over facetimen in je nachtjapon. Dit najaar wordt het tiende jaar De Jeugd van Tegenwoordig afgesloten met een nieuw album.

2. The Weeknd/Ed Sheeran – Dark times
Een opvallende combinatie, The Weeknd in duet met Ed Sheeran. De Canadese zanger is vastbesloten de grootste popster ter wereld te worden en trekt alles uit de kast op zijn nieuwe album Beauty Behind The Madness. Naast Ed Sheeran heeft hij ook bijdrages van o.a. Kanye West, Lana del Rey en Max Martin (de songschrijver van Backstreet Boys, Katy Perry en Taylor Swift). Deze week is die plaat het 3voor12 Album Van De Week.

3. Halsey – New Americana
Opeens kwam deze week Halsey's debuutalbum Badlands in de Nederlandse albumchart top 5 binnen. Je hoorde haar op 3FM, en voor je het wist stond ze hoog in de lijst. Ze is opgevoed op een menu van Nirvana (van haar moeders kant) en Notorious B.I.G. (van haar vaders kant).

4. Glen Halsard – Her Mercy
Bekend van de film Once en van zijn band The Frames: de Ierse singer-songwriter Glen Hansard komt over twee weken met een nieuw soloalbum, Didn’t He Ramble.

5. Keljet ft. Holychild - What’s Your Sign
Het Nijmeegse duo Keljet gaat online heel lekker met tienduizenden followers op Soundcloud. De nu-disco producers spelen dit jaar als live-act in de Popronde. Dit is hun nieuwe single met het Amerikaanse Holychild. Deze maand zijn ze 3voor12 Hollandse Nieuwe, de Nederlanse focusband van de maand.

6. Drake - Hotline Bling
Drake geeft sneller nieuwe tracks weg dan zijn schaduw. Oorspronkelijk bedoeld als een disstrack als tussendoortje op de beat van Timmy Thomas’ Why Can’t We Live Together, is dit nummer van de Canadese rapper nu een regelrechte hit op Spotify met meer dan 20 miljoen plays in een maand. Hij primeurde hem op de bruiloft van zijn kapper.

7. Gallowstreet – Intoxicated
Het blazerstiental Gallowstreet was laatst te gast bij Giel en speelde natuurlijk ook een cover, deze keer van Martin Solveig. Die werd geliked op Facebook door Solveig zelf en nu is Intoxicated echt uit als single.

8. Imagine Dragons – Roots
Het is even wennen met die drums in deze opvallende nieuwe single van Imagine Dragons. Zelf helemaal klaar met hun laatste album Smoke & Mirrors, dropten ze op tour deze track.

9. Straight Outta Control - Next Move
Geïnspireerd door de bioscoopfilm Straight Outta Compton over de legendarische hiphopgroep N.W.A., besloten zes rappers het Nederlandse antwoord te geven. Vrijdag kwam de Straight Outta Control EP uit van Adje, Big2, Cho, Dio, Hef en Mocromaniac. Dit is de Next Move.

10. El Vy - I’m The Man To Be
Vandaag verscheen er een tweede track online van het nieuwe, opvallende enthousiaste project van Matt Berninger, de zanger van The National. Onder de naam El Vy brengt hij samen met Brent Knopf eind oktober een heel album uit.

11. Thunderbitch - Leather Jacket
De zangeres van Alabama Shakes, Brittany Howard, heeft pardoes een soloalbum gedropt. Onder het ongeëvenaarde pseudonym Thunderbitch staan er nu tien tracks online. Het is wat ongepolijster dan je van Alabama Shakes gewend bent, maar minstens zo lekker.

12. Miley Cyrus & The Dead Petz - Space Boots
Drie-en-twintig liedjes opeens online van de presentatrice van de VMA Awards. Variërend van pop-tastic, tot Lana Del Rey-achtige nummers, tot gekke hiphop experimenten. Ze maakte de EP samen met producer Wayne Coyne van cultband The Flaming Lips.

13. Le Le - Nights In Bars
Nog even op de Luisterpaal: het nieuwe album van Le Le, het project van Pepijn Lanen van De Jeugd samen met Piet Parra en Rimer London. In het openingsnummer van Flapped Sadly In Our Faces laat Lanen weten wat zijn favoriete nachtbesteding is.