3voor12 Niet Te Missen-podcast (week 34)

In een uurtje bijgepraat met o.a. The Dead Weather, Beirut, Deerhunter en Bewilder

Menno Visser ,

Muzikale komkommertijd? Nee hoor! Jack White dropte een nieuwe track met zijn band The Dead Weather, indiefolklieveling Beirut bracht een nieuw liedje uit en in de Niet Te Missen-podcast hoor je vanavond óók nog een heel mooi nieuw liedje van Bewilder, de nieuwe band van GEM-frontman Maurits Westerik. Laat je in een uurtje bijpraten in Niet Te Missen, vanavond van 23.00 tot 24.00 uur in 3voor12 Radio op 3FM en ook achteraf terug te luisteren als podcast.

3voor12 Niet Te Missen, iedere donderdagavond in het laatste uur van 3voor12 Radio (van 21.00 tot 00.00 op 3FM).
Heb je Niet Te Missen op de radio toch onverhoopt gemist? Dan hebben we 'm ook voor je als podcast:
Abonneer je hier op de Niet Te Missen-podcast via iTunes of hier via de RSS-feed.

1. The Dead Weather - I Feel Love
Voor Jack White staat nieuw leven in The Dead Weather, je weet wel, dat bandje met zang van Alison Mosshart van The Kills blazen nu weer op nummer 1 in zijn agenda. Eind september komt het album Dodge & Burn uit. Dit is de eerste echte single.

2. Låpsley- Hurt Me
Rond Eurosonic draaiden we Falling Short van Lapsley met een bolletje op de A. Ze stond ook op de Sound van 2015 lijst van de BBC. Gisteren verscheen deze nieuwe single en  komend weekend staat de jonge Britse zangeres op Lowlands.

3. Nothing But Thieves - Wake Up Call
Ook al op Lowlands: de jonge Britse rockband Nothing But Thieves. Eerder draaiden we al eerder de single Itch. Beide nummers vind je half oktober terug op hun ongetitelde debuutalbum.

4. Beirut - Gibraltar
 In september verschijnt er een nieuw album van Beirut. Ondanks zijn scheiding is het niet echt een break-up plaat, maar meer een nieuwe start. Zijn shows in Paradiso zijn al lang stampend uitverkocht, dus voorlopig moet je het doen met deze tweede track die we te horen krijgen van het album en het vooruitzicht van de nieuwe plaat.  

5. Roots Manuva - One Thing
De Britse hiphop pionier Roots Manuva is terug met een nieuwe single. Deze keer niet geproduceerd door Fout Tet, zoals zijn vorige, maar door Switch, die je kent van zijn producties voor MIA en een van de leermeesters van Diplo en daarmee Major Lazer. Zowel Roots Manuva en Diplo staan dit weekend op Lowlands trouwens. 

6. Deerhunter - Snakeskin
De Amerikaanse indierockband Deerhuntergaan bijna ongemerkt al weer veertien jaar mee. Altijd een beetje onder de radar , maar inmiddels alweer toe aan hun zevende album: Fading Frontier. Daarop staat ook deze poppy single. Ze spelen in november op Le Guess Who in Utrecht.

7. Ane Brun - Shape Of Heart
Na vier jaar verschijnt begin september weer een nieuw album van de Noorse zangeres Ane Brun, dat When I’m Free gaat heten. in de tussentijd heeft ze de nodige features met danceartiesten gemaakt. Dat hoor je wel in deze wat meer elektronische nieuwe single.

8. Bewilder - Forza
Je kent Maurits Westerik nog van GEM. Als dat je niks zegt, moet je proberen oude uitzendbureau reclames te herinneren. Dikke kans dat je precies die herinnert met de grootset h. Zijn nieuwe band heet Bewilder en komt volgende week met hun debuutalbum Dear Island. Dit is het openingsnummer.

9. Luke Sital-Singh- Still
De Britse singer-songwriter Luke Sital-Singh is weg bij zijn label. In een open brief aan zijn fans vertelt hij waarom: hij wil weer controle over zijn werk terug. In september komt er een EP met vier nummers: The Breakneck Speed Of Tomorrow.

10. Yellow Claw feat. Becky G - Wild Mustang
Dexicaans/Amerikaanse zangeres Becky G brak nog niet eens zo overdreven lang geleden door met haar single Shower. En nu zingt ze op de nieuwe single van danceproducers Yellow Claw, die doorbraken met producties voor Ronnie Flex, The Opposites en Mr. Polska. Het nummer heeft een meer ingetogen sound dan waar we de sloopkogelproducers kennen.

11. As Elephants Are - Come To Life
Tien keer spelen ze in september in Nederland, de Britse indierpopband As Elephants Are. Een album is er nog niet, maar eerdere singles War Cry en Crown kregen al de nodige airplay.  

12. Ultimate Painting - Kodiak
Deze week heeft de Britse indieband Ultimate Painting het album van de week met het sixties-geinspireerde album Green Lanes. Denk Velvet Underground meets The Beatles, en her en der een verdwaald scherp randjes van Parquet Courts. Hier lees je de Album van de Week bespreking. 

13. City & Colour - Wasted Love
Vroeger zong City & Colour frontman Dallas Green in de hardcoreband Alexisonfire. Daar hoor je inmiddels weinig meer van terug.  Zije band is toe toe aan het vijfde album If I Should Go Before You. In thuisland Canada zijn al hun albums platina.

14. Gilligan Moss – Choreograph
Chicago is al ruim dertig jaar hofleverancier als het om vooruitstrevende dance produers gaat. Er is er weer een bij gekomen:de jonge Gilligan Moss. Zijn leftfield house doet het goed op de internationale muziekblogs.