3voor12 Niet Te Missen-podcast (week 33)

In een uurtje bijgepraat met o.a. Editors, Courtney Barnett en Dr. Dre

Menno Visser ,

Er kwam deze week weer een hoop nieuwe muziek uit. Editors lieten opeens een nieuwe single los, Dr Dre een heel nieuw album, en Lana del Rey geeft alweer een voorproefje van haar nieuwe album. Laat je in een uurtje bijpraten in Niet Te Missen, vanavond van 23.00 tot 24.00 uur in 3voor12 Radio op 3FM en ook achteraf terug te luisteren als podcast.

3voor12 Niet Te Missen, iedere donderdagavond in het laatste uur van 3voor12 Radio (van 21.00 tot 00.00 op 3FM).
Heb je Niet Te Missen op de radio toch onverhoopt gemist? Dan hebben we 'm ook voor je als podcast:
Abonneer je hier op de Niet Te Missen-podcast via iTunes of hier via de RSS-feed.

1. Editors - Life Is A Fear
Deze week was daar ineens de radiosingle van het vijfde Editors-album In Dream, dat 2 oktober uit komt. Eerden hoorden we al No Harm en Marching Orders van die plaat.  Het is inmiddels duidelijk dat de Britse indieband de synthesizer weer omarmt. 

2. Disclosure - Willing & Able ft. Kwabs
Dit is alweer het vierde nummer dat we van het aanstaande Disclosure album Caracal te horen krijgen. Eerder hoorden we al Bang That, Holdin On (met Gregory Porter) en natuurlijk de ex single van de week / 3fm mega hit Omen (met Sam Smith).

3. Dr. Dre - Talking To My Diary
n Nederland komt hij op nummer 1 binnen, de terugkeer van hiphop producer Dr. Dre na zestien jaar. Dit is de single van het 3voor12 Album van de Week Compton.

4. Courtney Barnett - Nobody Cares If You Don’t Go To The Party
Op Lowlands staat de Australische indiezangers Courtney Barnett. Daarom weer een nieuwe single van haar veel geprezen debuutalbum Sometimes I Sit And Think, And Sometimes I Just Sit.

5. Lana Del Rey - High By The Beach
De tweede track van de Amerikaanse chanteuse, van haar vierde album Honeymoon, dat half september uitkomt.

6. Paul Kalkbrenner - Feed Your Head
De Duitse danceproducer en DJ Paul Kalkbrenner ken je van Sky & Sand. Kalkbrenner heeft zich inmiddels ook ontpopt als filmmaker. Zijn laatste drie singles zijn een trilogie rond de persoon Florian, dit is het derde deel van die serie. Het nummer bevat samples van Jefferson Airplane. Zijn nieuwe album 7 komt hoog binnen in de Nederlandse albumlijst.

7. Ultimate Painting - (I’ve Got The) Santioned Blues
Een duo uit de Britse indiebands Mazes en Veronica Falls doet het goed op de Luisterpaal. Dit is de single van hun tweede album Green Lanes.

8. Julio Bashmore feat. Bixby - Let Me Be Your Weakness
Producer Julio Bashmore uit Bristol brak door met de clubhit Au Seve. Op zijn debuutalbum Knockin’ Boots staat deze Disclosure-achtige track.

9. Klyne - Paralyzed
Uit Eindhoven komt het producersduo Klyne. Deze soundcloud-hit wordt nu ook gedraaid op de Britse radio.

10. Chvrches - Never Ending Circles
De Schotse indiepopband Chvrches dropte na de single Leave A Trace een tweede track van hun nieuwe album Every Open Eye, dat eind september uitkomt.

11. DMA’s - Your Low
Ze worden wel eens de ‘Australische Oasis’ genoemd. Deze jonge gasten stonden al twee keer op London Calling, en nu op Lowlands.

12. FKA Twigs - In Time
De Britse zangeres FKA Twigs bracht vandaag een nieuwe EP uit. Eerder draaiden we al Figure 8 van diezelfde EP, maar deze hoorde je nog niet eerder. 


13. Django Django - Shake & Tremble
Ook Django Django staat weer op Lowlands. De Schotten brachten eerder dit jaar het album Born Under Saturn uit. Dit is daarvan de nieuwe single.


14. Black Marble Selection - Under Her Spell
Dit najaar toert de Nederlandse retropopband Black Marble Selection door het Nederlandse clubcircuit. Vandaar dat de titeltrack van hun debuutalbum nu op single uit is.