3voor12 Niet Te Missen-podcast (week 29) 3voor12 Niet Te Missen-podcast (week 29)

In een uurtje bijgepraat met o.a. Chemical Brothers, Tame Impala en Seven Davis Jr.

, Redactie 3voor12

3voor12 Niet Te Missen-podcast (week 29)

In een uurtje bijgepraat met o.a. Chemical Brothers, Tame Impala en Seven Davis Jr.

Redactie 3voor12 ,

Iedere donderdagavond hoor je in 3voor12 Radio het meest essentiële muzikale uur van je week. Het laatste uur van de donderdagavond is Niet Te Missen: de belangrijkste, tofste of meest bijzondere maar altijd gloedjenieuwste muziek die de afgelopen week op Roosmarijn's radar is verschenen. Vanavond hoor je de nieuwe tracks van Chemical Brothers, Tame Impala, Seven Davis Jr en CHVRCHES.

3voor12 Niet Te Missen, iedere donderdagavond in het laatste uur van 3voor12 Radio (van 21.00 tot 00.00 op 3FM).
Heb je Niet Te Missen op de radio toch onverhoopt gemist? Dan hebben we 'm ook voor je als podcast:
Abonneer je hier op de Niet Te Missen-podcast via iTunes of hier via de RSS-feed.

1. Chemical Brothers - Sometimes I Feel So Deserted
Lowlands headliner The Chemical Bothers is terug met een nieuw album, Born In The Echoes. Vijf jaar na hun vorige plaat Further. Op het nieuwe album samwenwerkingen met onder meer Beck en St. Vincent en natuurlijk ook de single Go.

2. Tame Impala - Reality In Motion
Vandaag (vrijdag) uitgekomen in Nederland: Currents, het album van de week van de Australische psychedelische rockband Tame Impala. Het is een album waar je op zou moeten dansen wat betreft frontman Kevin Parker. Het viel hem op dat niemand eigenlijk zijn platen draaide op plaatsen waar doorgaans gedanst wordt. Beste plaats: de strandtent rave.

3. Satellite Stories - Campus
De Finnen, die bekend werden door nummers als The Kids Aren’t Safe in The Metro zijn terug met deze single. In november komen ze weer in Nederland toeren.

4. CHVRCHES - Leave A Trace
Electropoppers CHVRCHES kondigden vandaag een nieuw album aan: Every Open Eye. Het Schotse trio gooiden twee jaar terug hoge ogen met hun debuutalbum, en de spanningen zijn dan ook hooggespannen. Er doken her en der al wat live-versies van verschillende nieuwe tracks, maar dit is de allereerste albumversie die ze uitserveren.

5. Lana Del Rey - Honeymoon
Deze week dropte koningin van de pop-noir Lana Del Rey deze ballad. Het is het titelnummer van haar nieuwe album, dat in september uit komt. Hopen dat die net zo goed wordt als haar ijzersterke vorige album.

6. Seven Davis Jr. - Sunday Morning
Als kind groeide Seven Davis Jr. op in een nest vol gospel. Ergens hoor je dat nog wel terug. De  Prince-adept heeft vandaag zijn debuut-album uitgebracht op Ninja Tune. 

7. Surfer Blood - Hey Ya
De leukste cover deze week komt van de Amerikaanse indierockband Surfer Blood. Ze maakten een akoestische versie van de hiphop-hit van Outkast.

8. Janne Schra - Carry On (Feiertag remix) 
Feiertag staat op de 3voor12-playlist met Damn You, maar hij is natuurlijk altijd bezig met nieuwe dingen. Op deze kakelverse single remixt de Nederlandse producer de chanteuse Janne Schra.

9. Mumford & Sons - Ditmas
Ditmas is alweer derde radiosingle van het derde album Wilder Mind van de Britse indierockband. Nog steeds geen banjo te horen, net als op de rest van het album. De titel slaat waarschijnlijk op Ditmas Park in New York.

10. Julia Holter - Feel You
Julia Holter staat bekend om haar stille singer-songwriter muziek. Eind september verschijnt haar vierde album Havwe You In My Wilderness. Ze is in november een van de headliners op het Utrechtse Le Guess Who Festival.

11. Bilal feat. Kendrick Lamar - Money Over Love
Kendrick Lamar is niet te beroerd om bij muzikale vrienden mee te rappen. Bilal is een rapper, soulzanger en producer uit New York en werkte al samen met Beyonce, Jay-Z en The Roots om er maar eens drie te noemen. Dit is zijn nieuwe single van in Another Life, zijn vierde album.

12. Calvin Harris feat. The Disciples - How Deep Is Your Love
Vanmorgen lekte deze nieuwe single van de Schotse DJ en hitmeister.

13. Mura Masa ft. Nao - Firefly
Negentien is deze Britse producer pas, maar op internet gaat het heel hard. Hij is een van de laatste toevoegingen op Lowlands.

14. Mac Demarco - I’ve Been Waiting For You
Begin augustus komt er een mini-album van de Canadese cult singer-songwriter. Daarop staan acht nummers, dit is een van de twee nummers die hij al sharede. Laat je niet foppen door hoe rustig dit klinkt, live trekt hij alles op de kast. Vorig jaar werd hij nog opgepakt tijdens zijn eigen concert vanwegen crowdsurfen, om vervolgens amper een week later in TivoliVredenburg van een balkon af op het publiek te springen.
 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12