3voor12 Niet Te Missen-podcast (week 27)

In een uurtje bijgepraat met o.a. Balthazar, Jack Garratt en Beach House

Redactie 3voor12 ,

Iedere donderdagavond hoor je in 3voor12 Radio het meest essentiële muzikale uur van je week. Het laatste uur van de donderdagavond is Niet Te Missen: de belangrijkste, tofste of meest bijzondere maar altijd gloedjenieuwste muziek die de afgelopen week op Roosmarijn's radar is verschenen. Vanavond hoor je de nieuwste track van Beach House die dit najaar nog in Paradiso staan, en de nieuwe single van The Libertines.

De Niet Te Missen platen van donderdag 2 juli:

1. Pharrell - Freedom
We draaiden ‘m al eerder in de live versie van Pinkpop, maar nu is de studioversie uit bij de launch van Apple’s radiostation Beats1. Net zo aanstekelijk als zijn monsterhit Happy.

2. The Arcs - Outta My Mind
Eerste radiotrack van het zijproject van Dan Auerbach van The Black Keys, begin september verschijnt het debuutalbum Yours, Dreamily.

3. Balthazar - Bunker (Vuurwerk remix)
Vuurwerk is een collectief uit Belgie, dat ook zelf muziek maakt - ze stonden onlangs op het Best Kept Secret festival, maar ze remixen ook zoals deze recente track van collega Belgen Balthazar.

4. Netsky - Rio
We blijven nog even in België, want daar komt ook producer Netsky vandaan.

5. Jack Garratt - Weathered
De Britse singer-songwriter, die je kunt kennen van de radiohit 'Worry', kwam deze week met een nieuwe track naar buiten. Hij staat dit weekend op het Amsterdamse dancefestival Pitch en komt in november naar de Amsterdamse Melkweg.

6. Cloud Nothings X Wavves - Got Something For You
Twee giganten uit de garagerock, de Amerikaanse bands Wavves en Cloud Nothings hebben samen een album gemaakt en knalden dat deze week op het internet.

7. Maduk & Nymfo - Africa
Nieuwe track van de Amsterdamse drum’n bassproducers.

8. Prince - Hardrocklover
Gisteren knalde Prince na zijn track Baltimore weer een nummer op zijn SoundCloud.

9. Beach House - Sparks
Het Amerikaanse indieduo, het meest bekend van de single Zebra, is terug. Eind augustus komt hun vijfde album Depression Cherry en dit is de eerste single daarvan.

10. Miguel ft. Whale - Coffee
De r’n’b-zanger en producer Miguel kwam deze week met zijn derde album Wildheart. In oktober speelt hij in Paradiso.

11. The Libertines - Gunga Din
Na elf jaar weer nieuw werk voor de herenigde Britpop band The Libertines. Deze nieuwe single speelden ze ook al live op Best Kept Secret. Begin september komt Anthems For Doomed Youth.

13. Santigold - Radio
Films met nieuwe liedjes, en liedjes over radio, we houden er van. Eerder draaiden we al de nieuwe Vance Joy ('Great Summer'), maar ook Santigold heeft speciaal voor deze film een liedje geschreven: 'Radio'.

14. Kendrick Lamar - Alright
Deze week kwam er een nieuwe video naar buioten van de Amerikaanse rapper. Deze track staat ook op zijn laatste album To Pimp A Butterfly.

15.Four Tet - Morning
Twee tracks van twintig minuten elk, dat is het nieuwe album van de Britse beatmeister Four Tet. Het heet Morning/Evening en dit is dus de eerste track daarvan.