Nieuw op 3voor12 Radio: Róisín Murphy, John Coffey, Jamie XX en Alabama Shakes Nieuw op 3voor12 Radio: Róisín Murphy, John Coffey, Jamie XX en Alabama Shakes

Jamie xx heeft de nieuwe 3voor12 Single van de Week met I Know There’s Gonna Be (Good Times)

, Menno Visser

Nieuw op 3voor12 Radio: Róisín Murphy, John Coffey, Jamie XX en Alabama Shakes

Jamie xx heeft de nieuwe 3voor12 Single van de Week met I Know There’s Gonna Be (Good Times)

Menno Visser ,

Vier nieuwe tracks deze week op de 3voor12 Radio playlist: singles van de Ierse dance zangeres Róisín Murphy, de Nederlandse rockband John Coffey, de Amerikaanse rockband Alabama Shakes en de Britse producer Jamie xx. Die laatste heeft ook samen met Young Thug en Popcaan de 3voor12 Single van de Week met I Know There’s Gonna Be (Good Times).

Donderdag komt de Hollandse Nieuwe band van de maand langs in de studio: de indiepopband Klangstof. Woensdag hebben we een speciale Social Issues uitzending over wat de popmuzikant van nu op maatschappelijk gebied bezig houdt. Verder deze week kaarten voor de festivals Vestrock, North Sea Jazz en Noisia Invites en voor de Ierse singer-songwriter James Vincent McMorrow in Het Patronaat. Vast voor in je agenda: vanaf volgende week begint Roos een uurtje vroeger, reeds om 21 uur!

De nieuwe 3voor12 Single van de Week:

Jamie xx feat. Young Thug & Popcaan - I Know There's Gonna Be (Good Times) (Beggars)
Jamie xx is bekend van zijn band The xx. Maar nu komt hij met zijn eerste soloalbum In Colour na eerst een album samen gemaakt te hebben met de Amerikaanse jazzdichter Gil Scott-Heron. Van Jamie xx's aankomende soloalbum In Colour ken je al de eerdere single Loud Places. Op deze nieuwe single krijgt hij versterking van de Amerikaanse rapper Young Thug en de door de Canadese rapper Drake getekende Jamaicaanse dancehall-artiest Popcaan.

Ook nieuw op de 3voor12 Radio playlist:

Róisín Murphy - Exploitation (Falco Benz remix) (PIAS)
Moloko, ken je die nog van hits als Sing It Back? Zangeres Róisín Murphy maakt sinds 2005 soloalbums en ze is alweer aan haar derde toe, Hairless Toys. Acht jaar na haar vorige album Overpowered, want in de tussentijd besteedde ze tijd aan haar gezin. Deze zomer staat ze op het festival Down The Rabbit Hole. Deze track is geremixed voor de radio door niemand minder dan de Nederlandse producer Falco Benz.

John Coffey - Relief (V2)
Het zou zomaar kunnen dat je John Coffey deze zomer op de festivals tegenkomt. Ze staan onder meer op Pinkpop, Zwarte Cross, Best Kept Secret en Dour om maar eens wat te noemen. Hun vierde album The Great News is de grote doorbraak voor de Utrechtse rockband, daarop ook de eerste single van dat album Broke Neck.

Alabama Shakes - Future People (Konkurrent)
Sound & Color, het tweede album van de soulvolle rockband rond zangeres Brittany Howard kwam in Amerika op nummer 1 binnen in de Amerikaanse albumlijst. Na Don't Wanna Fight is dit de tweede single daarvan. De band uit het Amerikaanse Athens staat op het festival Down The Rabbit Hole.

Verder nog op de 3voor12 Radio playlist:

Wolf Alice - Bros (Dirty Hit, 2e week)
The Brahms - Golden (Eigen Beheer, 2e week)
Unknown Mortal Orchestra - Can’t Keep Checking My Phone (Konkurrent, 3e week)
George Fitzgerald - Crystallise (V2, 3e week)
Klangstof - We Are Your Receiver (Eigen Beheer, 3e week)
Janne Schra - Carry On (V2, 5e week)

3voor12 Album van de Week:
Shamir - Ratchet (Beggars)

3voor12 Radio is elke doordeweekse avond op 3FM met Roosmarijn Reijmer, voor de laatste week tussen 22 en 01 uur, vanaf volgende week tussen 21 en 00 uur.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12