Awakenings maakt de oversteek naar de Verenigde Staten

Nederlands technofestival host podia op Amerikaanse events

Cécile van Wijnsberge ,

Vorig jaar werd al duidelijk dat Awakenings na een overname door het Amerikaanse evenementenbedrijf SFX zijn blik buiten de grenzen van Nederland had laten vallen. Nu is het eindelijk officiëel: Awakenings goes USA, met een podium op Electric Zoo in New York en nog meer events in de pijplijn.

3voor12 berichtte afgelopen jaar al over de gesprekken tussen Awakenings en SFX en de daaropvolgende overname. In juni vertelde Rocco Veenboer van organisator Monumental nog dat Amerika een grote droom was: “New York is er helemaal klaar voor. De clubs doen nu allemaal techno. Voor mij zou de cirkel rond zijn als we daar een feest organiseren.” New York was dan ook een belangrijke inspiratiebron voor Awakenings: “Mijn grote inspiratie op visueel gebied was een concert van The Grateful Dead in het Giants Stadium in 1991. Daar realiseerde ik me hoe belangrijk het visuele plaatje is. Zij hadden toen al grote schermen en een lasershow, alles erop en eraan.”

In 2015 zal de droom dan eindelijk uitkomen, beginnend met een Awakenings stage op Electric Zoo festival in New York. Ook zal Awakenings gaan samenwerken met een nog te bevestigen evenement op de Amerikaanse westkust. Voor 2016 staan er zelfstandige events op de planning, meldt Resident Advisor.