Verkoop Awakenings aan SFX rond

SFX wil Awakenings wereldwijd uitbreiden

Atze de Vrieze ,

Het hing al even in de lucht, maar nu is het definitief: het Amerikaanse bedrijf SFX is de nieuwe eigenaar van Awakenings. Dat maken de Amerikanen vandaag bekend. SFX is het megabedrijf dat de laatste jaren opviel door veel overnames in de dancewereld, waaronder ID&T. SFX wil het merk Awakenings wereldwijd uitrollen.

SFX-CEO Robert F.X. Sillerman is blij met de overname van het sterke techno-evenement van Rocco Veenboer. Hij stelt in een persbericht: “Rocco en zijn team hebben Awakenings uitgebouwd tot een van de sterkste techno-merken in Amsterdam, zo niet in heel Europa. We zien er naar uit de unieke Awakenings ‘experience’ te delen met nieuwe fans over de hele wereld.” 
 
Awakenings heeft een goed jaar achter de rug. Het zomerfestival kende voor het eerst twee dagen, die in totaal zo’n 60.000 mensen op de been brengen. Door het jaar heen organiseert de promotor meerdere evenementen, vooral in thuisbasis De Gashouder in het Amsterdamse Westerpark. Tijdens Amsterdam Dance Event zal Awakenings daar ook weer meerdere avonden neerstrijken, met o.a. avonden rond Joris Voorn en Adam Beyer. Toch lijkt Awakenings binnen de grenzen van Nederland zo’n beetje zijn limiet bereikt te hebben. Juist daarom lijkt de overname een logische. 
 
Rocco Veenboer zelf zegt: “Ik ben heel enthousiast dat ik deel ga uitmaken van de SFX familie en blij dat we Awakenings naar nieuwe plekken en een nieuw publiek op de wereld kunnen brengen. De kracht van SFX’s globale uitstraling zal ons helpen het Awakenings merk naar UK, Australië en verder te brengen.” Rocco Veenboer is op dit moment niet bereikbaar voor verdere toelichting. Eerder vertelde hij wel aan 3voor12 dat voor hem een grote rol binnen de technovleugel van SFX is weg gelegd. Meer daarover in het bericht onder dit artikel.