Primeur: nieuwe single The Miseries - Misery

Garagepopband van Tim Knol brengt 3 april debuutalbum 3 april

Timo Pisart ,

Het regent nieuwe muziek: vanavond in 3voor12 Radio primeurde Roosmarijn de nieuwe single van The Miseries, de garagepopband rondom Tim Knol. Misery is een puntig doorrazend rock 'n roll-liedje dat twee minuten klokt en bezwerende vocalen heeft. Luister het nummer hieronder en luister meteen wat Tim er zelf over te zeggen heeft vanuit L.A.: "Dit is ons lijflied."

"Ik kom net uit de zee gelopen. Ik zie overal palmbomen", zegt Tim Knol vanuit Venice Beach. "Het voelt meer als vakantie dan als werk." The Miseries zijn na hun viertal optredens op showcasefestival SXSW in Austin doorgereisd naar Los Angeles. Ze hebben er net een paar dagen sightseeing op zitten en doen morgen een laatste show in de VS. "Het was een toffe week in Austin, de officiële showcase ging goed. Ook speelden we 's middags een show in een galerie, waar Amerikaans management kwam kijken dat misschien wel meer voor ons kan betekenen."

Het nummer Misery, dat hierboven te beluisteren is, werd geïnspireerd door de documentaire Foute Vrienden. "Daarin worden vier Amsterdamse bloedgabbers twintig jaar gevolgd met een camera, er komt behoorlijk wat misère in voor. Je hoort in het begin van Misery ook Jantje van Amsterdam vloeken. We wilden een lijflied, dat is dit geworden."

Misery staat op het debuutalbum van The Miseries dat op 3 april uitkomt. Op de albumhoes zien we zowaar Flipje van de Betuwe knetterlam aan de toog zitten en ook Humpty Dumpty zit in de kroeg. "Ja, goed, hè?"