Nieuw op 3voor12 Radio: Muse, Tame Impala en Satellite Stories

Muse met Psycho 3voor12 Single van de Week

Menno Visser ,

De drie nieuwe tracks op de 3voor12 Radio playlist zijn van de Britse indierockband Muse, de Australische psychedelische rockband Tame Impala en van de Finse indiepopband Satellite Stories. Muse hoor je dagelijks met hun 3voor12 Single van de Week Psycho. En Roos belt dagelijks vanaf SXSW, dus Paul Rabbering vervangt haar in de studio.

Komende week hebben we live in de studio maandag de Amerikaanse indierockband Mini Mansions en donderdag staat de Nederlandse indieband Alamo Race Track op de speelplaats. Verder geven we kaarten weg voor de Belgische indiepopband Balthazar in de Melkweg, de Amerikaanse electropop act Odesza in de Bitterzoet, de Nederlandse psychedelische indiepop act Jacco Gardner in TivoliVredenburg, voor de clubtour van de Nederlandse soulzangeres Kovacs en voor de banjotoppers Mumfurd & Sons in het Nijmeegse Goffertpark.

Deze week de 3voor12 Single van de week:

Muse - Psycho (Warner)
De gitaren bij Muse zijn terug op de voorgrond! Na het voorzichtige dance uitstapje op het vorige album The 2nd Law is het weer rocken geblazen bij de Britten. Psycho is een albumtrack van het zevende studioalbum Drones, dat 8 juni verschijnt. En Muse is natuurlijk ook een van de headliners op Pinkpop.

Ook nieuw op de 3voor12 Radio playlist:

Tame Impala - Let It Happen (Modular)
Frontman Kevin Parker van Tame Impala is die psychedelische dude die je op het laatste album van Mark Ronson hoort in tracks als Daffodils. Met zijn band brak hij in 2012 door met het vorige album Lonerism, met daarop de single Elephant. Wanneer het derde album komt, is nog niet bekend. Maar vast voor Lowlands, waar de Australiers reeds geboekt zijn.

Sattelite Stories - The Trap (TCBYML)
Wereldberoemd in het Finse Oulu zijn ze reeds, maar daarbuiten gaat het ook aardig met de bekendheid van deze indiepopband. Ze haalden reeds de playlists met nummers als Kids Aren't Safe In The Metro en Australia, en speelden al bijna twintig keer in Nederland. The Trap is de publieksfavoriet bij hun liveoptredens van hun derde album Vagabonds.

Verder nog op de playlist:

Kanye West ft. Allan Kingdom & Theophilus London - All Day (Universal, 2e week)
Wolf Alice - Giant Peach (Dirty Hit, 2e week)
Jacco Gardner - Find Yourself (Excelsior, 3e week)
Afterpartees - Red Bull (Excelsior, 3e week)
Tobias Jesso Jr. - How Could You Babe (Beggars, 3e week)
Feder feat. Lyse - Goodbye (Warner, 3e week)
Florence & The Machine - What Kind Of Man (Universal, 4e week)

3voor12 Album van de Week
Courtney Barnett - Sometimes I Sit And Think, And Sometimes I Just Sit (V2)

3voor12 Radio is elke doordeweekse avond tussen 22 en 01 uur, deze week met Paul Rabbering​