Platenzaak FAME sluit per direct Platenzaak FAME sluit per direct

Amsterdamse winkel ‘in zwaar weer’ terecht gekomen

, Atze de Vrieze

Platenzaak FAME sluit per direct

Amsterdamse winkel ‘in zwaar weer’ terecht gekomen

Atze de Vrieze ,

Platenzaak FAME in Amsterdam sluit per direct de deuren. De winkel, gevestigd in Magna Plaza, laat dat vandaag weten in een mail aan vaste klanten. “Helaas zijn we met FAME Plaza financieel in zwaar weer terecht gekomen. We hebben hard gewerkt en veel ondernomen om te proberen onze financiële situatie te verbeteren, maar helaas niet met het gewenste resultaat.”

Het huidige FAME is een doorstart van de roemruchte winkel op de kop van de Kalverstraat. Die dreigde in 2013 ten onder te gaan met de neergang van Free Record Shop, destijds de eigenaar. De grote winkel kreeg echter een doorstart dankzij hoofd verkoop Arthur ter Braak en hoofd inkoop Jeroen de Ruiter. Zij gingen verder op de bovenste verdieping van Magna Plaza, een warenhuis op een steenworp afstand, achter het Paleis op de Dam. Die poging leek aanvankelijk succesvol. Begin 2014 liet het bedrijf weten zelfs winst te draaien. 
 
Toch stranden zij amper anderhalf jaar later alsnog. Zij schrijven aan hun klanten: “Hierdoor zijn wij tot onze spijt genoodzaakt de winkel vanaf morgen tot nader orde te sluiten.”
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12