Nieuw op 3voor12 Radio: Foals, LA Priest en Nothing But Thieves

Foals 3voor12 Single van de Week met What Went Down

Menno Visser ,

Deze week veel liveopnames van het festival Best Kept Secret en dinsdag is de Nederlandse rapper JeBroer live in de studio. De nieuwe tracks op de playlist deze week komen van de Britse funkmeister LA Priest en van de Britse indierockbands Foals en Nothing But Thieves. What Went Down van Foals is de 3voor12 Single van de Week. Verder kaarten voor de Amerikaanse folkpopband Mumford & Sons in het Goffert Park, de Amerikaanse indiepopband Modest Mouse in TivoliVredenburg en 3voor12 Presenteert de Amerikaanse singer-songwriter St. Vincent in Paradiso.

De nieuwe 3voor12 Single van de Week:

Foals - What Went Down (Warner)
De indierockband uit Oxford brak in Nederland door met het funky My Number van hun vorige album Holy Fire. Eind augustus komt hun vierde album, What Went Down, en dit rockende titelnummer is reeds los om de fans warm te maken voor hun optreden begin september in de Melkweg.

Ook nieuw op de 3voor12 Radio playlist:

LA Priest - Oino (V2)
Het vorige bandje van Sam Eastgate was het Britse cultbandje Late Of The Pier. Inmiddels is hij met dit project LA Priest meer funky en dansbaar bezig. Eind deze maand verschijnt zijn solodebuut als Late Of The Pier, Inji geheten. Nu al op de Luisterpaal te horen! LA Priest staat deze zomer op het Pitch Festival. 

Nothing But Thieves - Itch (Sony)
Deze Britse indierockband stond reeds in het voorprogramma van Arcade Fire en George Ezra en gooide in Nederland hoge ogen op Paaspop en London Calling Outdoor. Ze treden dus graag op, maar moeten ook hard werken aan hun debuutalbum, dat in oktober moet verschijnen.

Verder nog op de 3voor12 Radio playlist:

FFS – Call Girl (V2, 2e week)
Jacco Gardner - Another You (Excelsior, 2e week)
BØRNS – 10,000 Emerald Pools (Universal, 3e week)
Fresku - Ik Wil (TopNotch, 3e week)
The War On Drugs – An Ocean In Between The Waves (Konkurrent 3, week)
Orison Murphy - Exploitation (Falco Benz remix) (PIAS, 5e week)
John Coffey - Relief (V2, 5e week)

3voor12 Album van de Week
Wolf Alice - My Love Is Cool (Dirty Hit)

3voor12 Radio is elke doordeweekse avond van 21 tot 00 uur op 3FM met Roosmarijn Reijmer.