3voor12 presenteert... Alabama Shakes!

Drie avonden angstaanjagend sterke garagesoul

Menno de Meester ,

3voor12 presenteert… Alabama Shakes! Hun eerste album leverde de Amerikaanse band al een volle Alpha op Lowlands op en ook met met hun tweede plaat Sound & Color wisten ze te overtuigen. De fenomenale zangeres Brittany Howard en haar band waren afgelopen weekend nog te bewonderen op Down The Rabbit Hole. In november presenteert 3voor12 drie shows in Nederland, en daarvoor zijn uiteraard kaarten te winnen.

Frontvrouw Brittany Howard (26) was kortgeleden nog postbode in Alabama. ‘I don’t wanna fight no more’, zingt ze op de laatste single.  Het harde werken, het vechten voor een klein salaris was voor haar niet genoeg. Tijdens het maken van hun debuut Boys & Girls was het nog onmogelijk om lange studio sessies te doen. Gelukkig werd die plaat goed opgepikt en gaat het ze nu een stuk beter af. Zo tourde Alabama Shakes door Europa en de VS en mocht de band zelfs in het Witte Huis spelen.

In april noemde onze Timo Pisart de tweede plaat Sound & Colour ‘vooralsnog de mooiste soulplaat van het jaar’. Howard weet de verschrikkelijke pijn angstaanjagend sterk te kanaliseren. Door de dissonante akkoorden en overspoelende delays is hun muziek razend spannend en desalniettemin toegankelijk voor een brede doelgroep. Net als de debuutsingle ‘Hold on’ was de single ‘Don’t wanna fight’ was veel te horen op 3FM. Vorig weekend was de garagesoulband te bewonderen op Down The Rabbit Hole (bekijk het optreden hieronder). Na North Sea Jazz en Lowlands deze zomer komen ze in november terug naar Nederland. Heb je ze gemist op de festivals of kan je er geen genoeg van krijgen? Luister naar 3voor12 Radio en houd onze nieuwsbrief in de gaten, want binnenkort geven we kaarten weg voor 3voor12 presenteert… Alabama Shakes!

De data van de tour:
7 november: Amsterdam, Paradiso
8 november: Groningen, Oosterpoort
16 november: Tilburg, 013