3voor12 Tipt: 10 potentiële Tourhits

Deze nummers gaan ons hopelijk richting de Champs-Élysées begeleiden

Ralph-Hermen Huiskamp ,

De tijden dat het hele land aan de radio gekluisterd zat tijdens de Tour zijn misschien dan wel geweest, maar Radio Tour De France is nog steeds een begrip. Niet alleen voor wielerfans, ook bij muziekliefhebbers is het nog steeds een ding. Lange autoritten op weg naar de vakantiebestemming, ramen open, en bij dat ene tourhitje de radio weer net wat harder. Elke tour komen er wel weer wat nummers onverwacht als hit bovendrijven. Dit zijn naast de onvermijdelijke Typhoons en Blaudzuns de tien nummers waar wij het meest van verwachten.

Natalie Prass - Bird of Prey
Wie denkt dat zuchtmeisjes Frans of op zijn minst Europees moeten zijn heeft duidelijk nog nooit van Natalie Prass gehoord. Ook aan de andere kant van de Grote Oceaan kunnen ze zo klinken. 

Gaspard Royant - Marty McFly
Marty McFly heeft meer te maken met een Delorean dan met een Trek, Bianchi, Pinarello of welk ander wielermerk. Maar met net twee minuten is dit het perfecte nummer om tijdens het verslag van een spannende ontsnapping te kunnen draaien.  

Janne Schra - Everything I Do-ooh-ooh
De beste tourhitjes zijn zo lichtvoetig dat ze bijna meteen een reactie opwekken. Probeer alleen deze titel al zonder te zingen uit te spreken. En dan moet het nummer nog beginnen.  

Ibeyi – River
Tour de France. France. Frankrijk. En dus ook Franse artiesten.Of Frans-Cubaanse in dit geval. 'River' doet het goed bij heldhaftige beklimmingen langs beeldschone bergbeekjes.  

Maaike Ouboter - Smoor
Hartstikke mooi die gevoelige tekst van 'Smoor', maar het gaat natuurlijk omdat fantastische outro. Compleet in de geest van Franse helden als Francoise Hardy en Serge Gainsbourg.  

Louane – Avenir
Trottoir, surplace, superieur, Louane, Avenir. 

Petite Meller - Baby Love 
Dit moet toch wel een hit worden? De catchy piano, die gierende saxofoonsolo, die opzwepende percussie en dat refrein dat zich binnen twee maten tussen je oren verankerd om er vervolgens nooit meer weg te gaan.  

Armand & The Kik - Waterfiets
Een goed intro is het halve werk. Buiten dat, het rammelende orgeltje en Armands aanstekelijke gerijm geven dit nummer iets ontwapenends. Zelfs als je het niet wil roep je het derde refrein al met de oude hippie mee. "Ik heb een waterfiets gekocht, geloof me ik was er aan verknocht!" 

Christine & The Queens – Christine
Als de versie van onze Roosmarijn met Maaike Ouboter niet de tourknijter van dit jaar wordt, dan misschien het origineel wel. Want, zo vertelde de muzieksamensteller van Radio Tour de France ons vandaag, een goede tourhit is het liefst anderstalig. 

Hudson Mohawke - Ryderz
We zouden het nu kunnen gaan hebben over die mooie soulsample, waar het nummer omheen gebouwd is. Maar het gaat natuurlijk om de titel. Ryderz, rijders, uhuh, snap je hem?