Kraftwerk speelt aan vooravond Tour de France in Utrecht

'Wir werden uns sehr bald wieder sehen!'

Gerard J. Walhof ,

De achtdaagse van Kraftwerk in Paradiso zit erop, maar Nederland is nog lang niet van Kraftwerk af. De Duitsers - erkend wielerliefhebbers - geven namelijk op 3 juli het startschot van de Tour de France in TivoliVredenburg in Utrecht. Onze eigen Kraftwerk-marathonloper Gerard Walhof sprak na afloop van de laatste Amsterdamse show - ook gewijd aan Tour De France - met Ralf Hütter. Update: De groep doet naast de show om 20:00 uur nog een extra show om 00:00 uur (tijdens Rauw).

“Joop Tseutemelk”, zegt wielerfanaat Ralf Hütter van Kraftwerk enthousiast tegen me, afgelopen vrijdagnacht in Paradiso, “die moet er absoluut bij zijn want hij is van hetzelfde jaar als ik, 1946!”. Hij heeft me dan net verteld dat Kraftwerk op 3 juli, aan de vooravond van de start van de Tour de France in Utrecht, TivoliVredenburg in een andere dimensie, in een waar wielerwalhalla gaat brengen met de integrale uitvoering van het album ‘Tour de France’ en de grootste hits, ‘Autobahn’, ‘Radio-Activity’, ‘Spacelab’, ‘The Model’, ‘Trans Europe Express’, ‘Numbers’ en ‘Computerworld’. In 3-D. Zoals ik ze dat vrijdagavond pompend, dampend, verpletterend, einzigartig, souverain en total cool heb zien en horen doen in Paradiso. 
 
Niet alleen Joop Zoetemelk moet erbij zijn van Hütter, maar ook Jan Raas, Erik Breukink, Michael Boogerd en alle andere nog levende Nederlandse Tourhelden. Geen Mollema, Ten Dam en anderen die de dag erna op de fiets moeten voor de eerste etappe, die hebben rust en concentratie nodig, dat moet je respecteren vind hij, ook al zijn ze van harte welkom. Maar ik kan het ze alleen maar aanraden. Na acht avonden Kraftwerk weet ik uit ervaring: er bestaat geen betere dope om je tred uur na uur in cadans te houden. Kraftwerk, ich hab’ es gewusst, wir werden uns bald wieder sehen!

Kraftwerk speelt vrijdag 3 juli om 20:00 uur in TivoliVredenburg Ronda. Update: De groep doet een extra show om 00:00 uur (tijdens Rauw). De voorverkoop begint vrijdag 30 januari om 13:00 uur.