ESNS15: Sue The Night draagt haar nummers als een mantel

Majesteitelijke nummers vallen goed in de Entreehal

door Bas van Duren, foto's Harold Zijp ,

3FM-Serious Talent Suus de Groot alias Sue The Night heeft haar singer-songwriter veren van zich afgeschud en vond het tijd om een band om haar heen te verzamelen. Met Bombay drummer Linda van Leeuwen als producent aan het roer, kiest De Groot voor een rock-sound waarbij ze niet verbergt achter de jaren 70 en 80-invloeden. Dapper en het resulteert in een uitstekende sound.

HET CONCERT:

Sue The Night , Noorderslag, Entreehal, zaterdag 17 januari 2015

DE ACT:

Geboren op het Conservatorium van Amsterdam, een EP onder de riem en een album in aantocht: Suus de Groot alias Sue The Night zit niet stil. Omringd met een band die bijna te groot is voor de Entreehal, begint Sue met een bezwerend nummer dat bijna Arabisch aandoet. Helaas voor haar en co. gaat The Deaf in de foyer van de Grote Zaal nog even door en is het niet aan dovemansoren gericht. Gelukkig is dat van korte duur en krijgt Sue The Night alle ruimte om de statige nummers over te brengen naar een gewillig publiek. De Fleetwood Mac-invloeden zijn niet te ontkennen en het moet raar zijn gegaan, als De Groot niet muzikaal is opgebracht met Rumours. De nummers zijn majestueus, kennen goede composities en De Groot is verschrikkelijk goed bij stem.

HET NUMMER:

Single 'Top of Mind' wordt met luid gejuich ontvangen. Als we een Nederlands antwoord op HAIM hebben, dan is het in dit nummer. Wederom die Fleetwood Mac-sound met vooral de denderende drums, maar wel met de popsensibiliteit van modernere acts.

HET MOMENT:

Drummer Tobias Ponsioen is een beest op die snare drum. Met de nodige roffels hoef je je ogen maar even te sluiten om een Amerikaanse marching band voor te stellen. Al helemaal als percussionist en tevens Bombay drummer Linda van Leeuwen daarbij aansluit.

HET PUBLIEK:

Het publiek applaudiseert met het nummer harder. Niet alleen op de vloer is het goed vol, ook rondom het balkon boven verzamelt zich een grote groep. Goede nummers helpen daarbij, maar ook het aanstekelijke enthousiasme van De Groot laat niemand koud.

HET OORDEEL:

Sue The Night mag dan qua sound klinken als een hele hoop bands die we kennen uit vervlogen tijden, je kunt alleen maar een diepe buiging maken voor de mooie, statige nummers die de band ten gehore brengt.

DE FOTO: