ESNS15: Even voorstellen… Pitto ESNS15: Even voorstellen… Pitto

Utrechtse producer live met band te zien op 3voor12-podium Noorderslag

, Tim van der Steen

ESNS15: Even voorstellen… Pitto

Utrechtse producer live met band te zien op 3voor12-podium Noorderslag

Tim van der Steen ,

In aanloop naar Noorderslag (zaterdag 17 januari) stellen we alle artiesten voor die op ons podium in de Bovenzaal van de Oosterpoort staan. Na Yuko Yuko en The Black Cult is het de beurt aan: Pitto, de Utrechtse producer die met zijn intelligente melodische techno de Grote Prijs won.

Pitto? Waar moet ik die van kennen?
Pitto is het alias van Geurt Kersjes. Waarschijnlijk ken je hem wel van zijn hit Feelin’ uit 2009, dat jaar won hij ook de Grote Prijs in de categorie dance voor zijn producties en live performance. Het prijzengeld stopte hij in zijn debuutplaat Objects In A Mirror Are Closer Than They Appear, waarmee hij een veel melodieuzere weg insloeg. Verder is Kersjes de drijvende kracht achter Stekker (in het Park). 

Wat voor muziek is het?
Een warme blend van deephouse, techno, melancholische popmelodieën en vocalen met een nu-jazz sausje. Daarnaast moet je niet verbaasd zijn als de dj/producer ineens live staat te zingen of muzikanten meeneemt voor een live set.

Wat is hier zo bijzonder aan dan? 
Pitto vindt zichzelf steeds opnieuw uit en maakt steengoede producties. Na Objects In A Mirror Are Closer Than They Appear kwam hij weer met een serie tracks voor de dansvloer. Pitto is al jaren een vaste waarde binnen de Nederlandse clubscene. Naast Stekker doet hij bijvoorbeeld Mood Elevator en Opkikker (met Nuno Dos Santos).

Waarom moet ik Pitto gaan kijken?
Op Noorderslag komt Pitto met nog twee muzikanten een liveset spelen. Hij neemt hiervoor Joris Feiertag op drums (Hamertje Tik) en gitarist Angelo Boltini mee. Dit is tevens de officiële presentatie van Pitto’s nieuwe single Fly Like A Bird (Virgin Duitsland) en de aftrap van de tour het aankomende jaar. Verwacht hierbij veel nieuw materiaal van zijn nieuwe album, dat ook dit jaar uitkomt.

Wat kunnen we hier in 2015 verder van verwachten?
De focus komt voor Pitto op live shows met band te liggen in 2015, maar hij blijft ook dj-sets doen. Pitto staat verder aan het roer van Studio Stekker, waarbij zo’n dertigtal artiesten een week lang in Kytopia worden opgesloten om samen muziek te maken. Hier zullen onder meer zangeres Bajka (bekend van Bonobo), Matthew Johnson en Fancesco Tristano aan deelnemen. Verder organiseert Pitto op 28 februari Stekker In De Tunnel in Utrecht en is hij onder andere te zien op Have A Nice Day. Een goed begin van het nieuwe jaar.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12