ESNS15: Even voorstellen… The Black Cult ESNS15: Even voorstellen… The Black Cult

Groningse garagerock op 3voor12-podium Noorderslag

, Ingmar Griffioen

ESNS15: Even voorstellen… The Black Cult

Groningse garagerock op 3voor12-podium Noorderslag

Ingmar Griffioen ,

In aanloop naar Noorderslag (zaterdag 17 januari) stellen we alle artiesten voor die op ons podium in de Bovenzaal van de Oosterpoort staan. Als tweede aandacht voor 'de thuiswedstrijd' van de mannen van The Black Cult, die verdomd fijne garageliedjes in een verdraaid heftige show serveren.

The Black Cult? Waar moet ik die van kennen?
Bassist Jilles Hazenberg, zanger-gitarist Douwe Doorduin en drummer Wouter Kalsbeek werken al een paar jaar als een bezetene aan de live-reputatie en ze waren bijna niet te missen in het afgelopen Popronde-seizoen. Ze slingeren ook nog eens veel releases op de Bandcamp en probeer I Don't Want It maar eens uit je kop te krijgen.

Wat voor muziek is het?
Garagerock, punky en rock 'n roll opgediend naar goed Gronings voorbeeld (traumahelikopter). Maar tegelijkertijd meer poppy in nummers als Drugs en I Don't Want It. The Black Cult haalde er niet voor niets de 3voor12 Radio playlist mee.

Wat is hier zo bijzonder aan dan?
De kunst van het schrijven van pakkende garagepop etaleerden ze ook weer in de laatste single Riot, die via Tender Records uitkwam. Slechts 1.14 minuten hebben de Groningers nodig om zich met dit nummer in je oorschelpen oren te verankeren.

Waarom moet ik The Black Cult gaan kijken?
Omdat ze dat live nog een tandje heviger doen. De Groninger band speelt vooral sinds medio 2013 veel, onder meer als opener voor Afterpartees, Warm Soda en Bleached in Vera, en die meters betalen zich uit op het podium. Omdat ze die garagerock met bezieling en fuzz-pedaal brengen en omdat ze rake slogans voeren als 'de beste band voor lege zalen' en 'bier drinken, nooit meer werken'. Kijk ook de show in 3voor12 Radio terug.

Wat kunnen we hier in 2015 verder van verwachten?
Het belangrijkste dat The Black Cult dit jaar wil doen is die toffe tracks op een langspeler bundelen. "De studio is al geboekt en wij staan te springen, haha. Verder willen wij gewoon veel optreden en ons verder ontwikkelen. Wij hebben nog niet echt de naamsbekendheid als anderen, en daar moet dit jaar echt verandering in komen." Zo is de band al onder meer gestrikt voor Where The Wild Things Are. Tijdens Eurosonic Noorderslag spelen ze vier keer, waaronder donderdag een secret show en dinsdag al in de Excelsior Pop Up Store. Ze speelden ook lekker veel met Excelsior-aanwinst The Miseries. Zou het indie label dan na traumahelikopter nog verder aan de Groningse garage verslingerd zijn?

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12