Genomineerden Pop Media Prijs bekend

Fernando Halman, Rutger Geerling en Noisey

Atze de Vrieze ,

De genomineerden voor de Pop Media Prijs zijn bekend: radio-dj Fernando Halman (FunX), fotograaf Rutger Geerling en internetplatform Noisey strijden op donderdagmiddag 14 januari 2016 om de belangrijkste mediaprijs over popcultuur. De prijs wordt tijdens Eurosonic/Noorderslag uitgereikt door Hogeschool InHolland.

- Noisey is als muzikale broertje van het grote Amerikaanse Vice een welkome aanvulling op de muziekmedia die we al kenden. Brutaal, prikkelend, grappig, en vooral zichzelf niet al te serieus nemend.
 
- Rutger Geerling heeft als fotograaf als geen ander de grootste bloeitijd van de Nederlandse popmuziek vastgelegd. Hij reist de hele wereld af om gigantische EDM-festivals vast te leggen en als hij daar een helikopter bij nodig heeft, staat die klaar.
 
- Al jarenlang host Fernando Halman de ochtendshow Start bij urbanzender FunX, een station dat met iedere databundel aan impact wint. Een echte anchor, gezicht van de scene en het levende bewijs dat FunX haar rechtmatige plaats in het radiolandschap al lang veroverd heeft.
 
De jury bestaat dit jaar uit: Gijsbert Kamer (Popjournalist de Volkskrant, juryvoorzitter), Wilbert Mutsaers (NPO, Zendermanager 3FM), Mark Deuze (Hoogleraar Mediastudies/Journalistiek, Universiteit van Amsterdam), Hanna Vink (Redacteur Muziek, Vara/De Wereld Draait Door), Tim Knol (Muzikant) en de winnaar van de Pop Media Prijs 2014, Atze de Vrieze (VPRO 3Voor12).
 
De Pop Media Prijs bestaat uit een geldbedrag van € 2.500,-, dat door Hogeschool Inholland beschikbaar wordt gesteld. Eerdere winnaars van de Pop Media Prijs waren o.a. Jip Golsteijn, Tom Engelshoven, Anton Corbijn, Martin Bril, VPRO’s 3voor12, Lex van Rossen, Leon Verdonschot, Leo Blokhuis, Jan van der Plas, Sander Donkers, Eric Corton, DWDD recordings, Saul van Stapele, Mark van Bergen en Mary Go Wild, Atze de Vrieze.