RADION viert 24-uursvergunning met gratis 36-uursevenement RADION viert 24-uursvergunning met gratis 36-uursevenement

Cultuurbroedplaats in Amsterdam organiseert RAD1ON in oktober

, Menno de Meester

RADION viert 24-uursvergunning met gratis 36-uursevenement

Cultuurbroedplaats in Amsterdam organiseert RAD1ON in oktober

Menno de Meester ,

De Amsterdamse club RADION heeft een 24-uurs vergunning gekregen van de gemeente Amsterdam. In mei bleken ook het Cruquiusgilde in Amsterdam Oost en de nieuwe club van de oprichters van Trouw in de vergunning geïnteresseerd te zijn. Hun aanvragen zijn nog in behandeling. RADION viert de ruimere openingstijden met een 36-uursevenement dat gratis toegankelijk is. We spreken met Staas Lucassen, een van de oprichters van RADION.

Het komt niet vaak voor dat een club geen entree vraagt. RADION profileert zich dan ook meer als een culturele broedplaats dan als een club. Oprichter Staas Lucassen verklaart: “Er is ruimte voor cultuur, workshops en we hebben een eetcafé. Er staan nachtexposities op de planning, maar ook bijvoorbeeld kindermiddagen. We zijn druk geweest met de verbouwing van de film- en theaterzaal, die gaan in september open.” RADION wil de 24-uurs vergunning dan ook niet alleen gebruiken voor clubnachten, maar ook voor bijvoorbeeld filmmarathons. De 24-uursvergunning zal hoogstwaarschijnlijk veel omwonenden zorgen baren, maar Lucassen verwacht juist dat de overlast minder wordt door de ruimere openingstijden: “Als je om vijf uur in een keer 500 mensen op straat zet, heb je veel meer overlast dan wanneer je iedereen rustig laat vertrekken.”

In oktober viert RADION haar eerste verjaardag met een 36-durend feest van 9 t/m 11 oktober. Door de verbouwingen heeft de culturele locatie in het eerste jaar nog niet alle zalen volledig kunnen benutten. “Vorig jaar begonnen we met onze eerste avonden, in de week voor Amsterdam Dance Event. Pas in februari dit jaar zijn we echt geopend. Het eetcafé loopt verrassend goed met 350 tot 450 bezoekers per dag.” De club begint een steeds duidelijker muzikaal profiel te krijgen, met vaste muziekprogrammeur Tim Schoordijk. Het ADE programma met onder meer Ron Trent, Moodymann, Hunee en Antal geeft goed aan welke kant RADION op wil gaan. De club staat muzikaal gezien los van het café: “In het café kan eigenlijk alles, dat is veel laagdrempeliger.” Schrik dus niet van een studentenfeestje zoals de Hitzoneparty in het café tegenover de serieuzere house- en technoavonden in de club.

RAD1ON
De eerste verjaardag van RADION en de net verworven vergunning worden gevierd met een 36-uur durend evenement, genaamd RAD1ON. Het moet ‘een speeltuin worden voor iedereen die zich graag laat onderdompelen in een rauw maar warm bad gevuld met bubbels van elektronische muziek en toffe kunst.’ Om iedereen de kans te geven kennis te maken met het 24-uursconcept is de entree gratis. De line-up zal bestaan uit tientallen DJ's die regelmatig in RADION te zien zijn, plus een paar headliners. Wie het precies zijn, wordt pas later bekend gemaakt.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12