Vacature: VPRO 3voor12 zoekt nieuwe eindredacteur

Geef leiding aan de redactie van 3voor12, reactie voor 15 december a.s.

Redactie 3voor12 ,

3voor12, het popplatform van de VPRO, zoekt een nieuwe eindredacteur (m/v, 36 uur). Als eindredacteur val je onder de hoofdredacteur Radio en geef je zelf leiding aan de redactie van 3voor12. Je bent verantwoordelijk voor de eindredactie en de kwaliteit van de muziekprogramma’s op 3FM, Radio 2 en van de producties op internet. Ben jij de teamspeler die het ene moment beslist over publicatie van gevoelige informatie rond de nieuwbouw van een poppodium, en het volgende moment met zijn/haar laarzen in de modder staat op Lowlands? Reageer dan voor 15 december a.s. op de vacature, kijk hier voor meer info.

3voor12 is het popplatform van de VPRO. In zeventien jaar is het uitgegroeid tot het belangrijkste alternatieve popmagazine van Nederland. 3voor12 bericht dagelijks via alle ten dienst staande media over nieuwe en vernieuwende popmuziek en plaatst ontwikkelingen binnen een maatschappelijke context. 3voor12 is een gids in de overdaad aan muziek en informatie, met de fan in het achterhoofd en de professional op het netvlies. Op 3FM is de VPRO met de programma's 3voor12 Radio en Dansen met Delsing zeer succesvol en leidend voor het vernieuwende deel van het muziekbeleid op de zender. Op Radio 2 start de VPRO op 3 januari 2016 met het programma ‘Blokhuis’ met Leo Blokhuis. De programma's zijn een geïntegreerd onderdeel van 3voor12.

Het team van 3voor12 bestaat uit een professionele crossmediale redactie voor internet, radio en tv. De kernredactie bestaat uit ongeveer 14 teamleden, waaronder presentatoren, (web)redacteuren, muzieksamenstellers en producers. Daarnaast werken er nog diverse freelance medewerkers mee.

De VPRO zoekt een: Eindredacteur 3voor12 m/v (36 uur)

Wat zijn de werkzaamheden?
Als eindredacteur ressorteer je onder de hoofdredacteur Radio en geef je zelf leiding aan de redactie van 3voor12. Je bent verantwoordelijk voor de eindredactie en de kwaliteit van de muziekprogramma’s op 3FM, Radio 2 en van de producties op internet. Je coacht medewerkers op resultaten en je voert daarbij het vastgestelde personeelsbeleid uit. Vanuit jouw vakgebied ontwikkel je mede het strategische beleid en draag je zorg voor de uitvoering van de vastgestelde- en beleidsplannen, jaarplannen en bewaakt de (meer-jaren)begrotingen.

Dit doe je onder meer door het geven van leiding aan de voorbereiding, productie, redactie en regie van programma’s en producties en het toezien op de uitvoering ervan. Je initieert en coördineert de ontwikkeling van nieuwe crossmediale formats en de implementatie daarvan in programma’s en producties. Je formeert redactieteams en spoort nieuw talent op. In diverse redactievergaderingen bespreek en bepaal je de keuzen van de inhoud, de vorm en prioriteit van de programma’s en producties.

Wie zoeken we?
Een eindredacteur die affiniteit heeft met de VPRO en haar alternatieve popplatform 3voor12. Een teamspeler die het ene moment beslist over publicatie van gevoelige informatie rond de nieuwbouw van een poppodium of met zijn/haar laarzen in de modder staat op Lowlands, om vervolgens een strategisch beleidsplan voor de middellange termijn te schrijven of gesprekken te voeren over een netwerk van allianties met derden.

Je hebt aantoonbare, meerjarige ervaring in een vergelijkbare leidinggevende functie en beschikt over een HBO/Universitair werk- en denkniveau. Je combineert een strategische lange termijnvisie met een pragmatische houding naar de dagelijkse ontwikkelingen. Daarnaast heb je een uitgebreid netwerk in de Nederlandse muziekscene. Belangrijk is dat je kansen en mogelijkheden ziet in samenwerkverbanden en creatief bent in oplossingen en invalshoeken. Je hebt leidinggevende kwaliteiten, bent een teamspeler en beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden.

Wat bieden we?
In eerste instantie een dienstverband voor de duur van een jaar met daarna de intentie bij goed functioneren tot verlenging. Salaris en overige arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO voor het omroeppersoneel, waaronder 8% vakantietoeslag en 6%, eindejaarsuitkering. De functie is ingedeeld in salarisklasse J en bedraagt, afhankelijk van leeftijd en werkervaring, minimaal € 3.526,93 en maximaal € 5.707,92 bruto per maand bij een 36-urige werkweek. Het betreft een fulltime aanstelling verdeeld over 5 werkdagen. Het salaris en overige arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO voor het omroeppersoneel, waaronder 8% vakantietoeslag en 6% eindejaarsuitkering.

Reageren?
Je schriftelijke motivatie voorzien van c.v. ontvangen we graag voor 15 december a.s. op vacature@vpro.nl onder vermelding van vacaturenummer 1523. Meer informatie over deze functie is te krijgen bij Gerard Walhof, Hoofdredacteur Radio via g.walhof@vpro.nl. Een assessment kan deel uit maken van de selectieprocedure. De eerste selectiegesprekken zullen plaatsvinden in de week voor kerst.