Lowlands: All Time Low heeft een piemel als wichelroede

Poppunkers leggen hun lat weer wat lager

Tekst en foto's Atze de Vrieze ,

Ah, daar zijn ze weer, onze favoriete poppunkers van All Time Low. Vier jongens die bij geboorte toch al in een pot met energy drink vielen, en die zich nu dus maar door zo’n blikjesgigant laten sponsoren. 'Jammer dat we hier geen regenmachine hebben, dan konden we deze tent omtoveren tot een groot wet T-shirt contest!'

HET CONCERT:

All Time Low, Lowlands Heineken, vrijdag 21 augustus 2015 

DE ACT:

All Time Low dus, de eeuwige pubers uit Baltimore, die dit voorjaar alweer hun zesde studio-album uitbrachten, met daarop hun grootste hit in Nederland tot nu toe: 'Something’s Gotta Give'. I'm a cliché in a song, and everybody's singing along, zingt Alex Gaskarth in zo’n typische vlaag van zelfkennis waar de band in uitblinkt. 
 

HET NUMMER:

De echte fans weten natuurlijk dat de echte hit van All Time Low al op hun tweede album stond, en 'Dear Maria, Count Me In' heet. Schijnt te gaan over een ex-klasgenootje dat stripper geworden is. Dat is het liedje waar alle meisjes voor op de schouders van hun vriendin klimmen. Dit is waar je voor komt bij All Time Low: up tempo poppunk met een lekker refrein, licht gezongen en voorzien van een overdosis knipogen en uitstekende tongen vanaf de ego-plateaus. 
 

HET MOMENT:

Een meter of tien van het podium zwaait iemand met het ultieme All Time Low accessoire: een piemel op een stokje. Zanger Alex Gaskarth eist op wat hem toekomt en bevestigt het creatieve bouwsel aan zijn mic stand. 'Sommige mensen gebruiken een stok om water te zoeken,' zegt hij. 'Dit ding wijst iets heel anders voor me aan.' Een oorverdovend ‘Hiiiiiiiiiii’ stijgt op van de eerste rijen. Met zijn ingebouwde wichelroede was ie vast ook een eind gekomen.
 

HET PUBLIEK:

Hoe mooi zijn al die twinkelende oogjes op die eerste rijen. De fanatieke fans van All Time Low zijn nog precies net zo oud als een jaar of vijf geleden, toen de band hier ook stond. Of het zijn natuurlijk gewoon nieuwe, dat zal het zijn. De liefhebbers van 2010 staan glimlachend een paar meter naar achteren. Ze hebben alle ruimte, want zo leeg als nu is, is het in deze tent vandaag niet geweest. Zegt dit iets over All Time Low? Is het eeuwige-jeugd-elixer aan het uitwerken? Of heeft Lowlands gewoon niet genoeg jonge meisjes getrokken? Het wordt zelfs nog wat leger als twintig meisjes en één 'weener' het podium op mogen om 'Time Bomb' te zingen en hun favoriete bandlid ongegeneerd in zijn bil te knijpen.

HET OORDEEL:

Stiekem is het best zonde dat al die meligheid je de moed ontneemt toe te geven dat All Time Low een hoop pakkende popsongs op zijn repertoire heeft staan. En weet je wat, dat gaan we ook gewoon niet doen. Nou goed, ons leven is weer een stukje rijker geworden, en All Time Low weer een paar jaar ouder. 'Ik ga hier niet weg voor ik getrouwd ben,' gilt smaakmaker Jack Barakat. Ze zullen zich verdringen.

DE FOTO: