Lowlands: ervaar de Soul Power van Curtis Harding Lowlands: ervaar de Soul Power van Curtis Harding

Opwarmen voor Lowlands met Paradiso-opname

, Menno de Meester

Lowlands: ervaar de Soul Power van Curtis Harding

Opwarmen voor Lowlands met Paradiso-opname

Menno de Meester ,

Misschien ken je de soulzanger met zijn single ‘Keep On Shining’ wel van 3FM, zag je hem al in Simplon, Paradiso of op Le Guess Who?. Ooit was Curtis Harding achtergondzanger bij bij Cee-Lo Green en OutKast, en werkte hij met Cole Alexander van The Black Lips. Inmiddels maakt hij naam met zijn eigen band. In zijn shows zweeft hij ergens tussen die invloeden in, met sterke soulrock die naar het verleden verwijst zonder in clichés te vervallen. Zin in Lowlands? Beantwoord hieronder de prijsvraag, en luister donderdagavond naar 3voor12 Radio op 3FM om te horen of je twee kaarten hebt gewonnen.

Bij Le Guess Who? waren Curtis Harding en zijn bandzo gretig, dat ze twintig minuten te vroeg begonnen aan hun show. Het bleek een slimme zet, want hiermee hielden ze de laatste twintig minuten vrij om een paar sterke toegiften te spelen. Zo werd een nummer van Night Sun, zijn project met Cole Alexander, alsnog een hoogtepunt. Live klinkt Harding net wat rauwer dan op de plaat Soul Power, die bij garagerock-label Burger Records verscheen.

In Simplon excelleerde Harding juist in zijn rustigere nummers, zoals Next Time en Freedom. Hier speelde hij voor een publiek van 16 tot 60 jaar. Mede dankzij de 3FM-hit weet hij een zeer brede doelgroep aan te spreken. Je ziet dat Curtis Harding nog een unique selling point heeft: hij oogt onwaarschijnlijk cool. De zon blijft ongetwijfeld nog net wat langer op bij Lowlands om Keep On Shining of de cover Ain’t No Sunshine nog nét wat extra te laten glimmen.

Hierboven zie je een live-opname van zijn show in de bovenzaal van Paradiso. Welk bandlid van Curtis Harding ontbrak bij Le Guess Who?, maar verscheen wel in Paradiso op het podium?

Let op: Alleen antwoorden die voor donderdag 6 augustus, 21.30 uur zijn ingestuurd dingen mee. Vergeet niet je naam, adres, geboortedatum en telefoonnummer te vermelden.

REAGEREN ONDER HET ARTIKEL HEEFT GEEN ZIN -> MAIL VIA BOVENSTAANDE LINK

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12