ITGWO15: Into The Great Mud Open ITGWO15: Into The Great Mud Open

Strandzand biedt soelaas

, Bas van Duren

ITGWO15: Into The Great Mud Open

Strandzand biedt soelaas

Bas van Duren ,

Hemelvocht, neerslag, het pleurt. Regen, we hebben er heel veel woorden voor en we hebben er hier op Into The Great Wide Open vooral veel millimeters van. De wolken zijn donderdagnacht meerdere malen opengebroken boven het eiland en ook op vrijdag blijft het niet droog met alle gevolgen ten dien. De modder is niet van de lucht en op de vroege vrijdag is men met man en macht aan de slag om het terrein enigszins ordentelijk eruit te laten zien. Dat is gelukt, met dank aan het strand.

Het is een af- en aankomen van vrachtwagens vol zand, backstage bij het Sportpark op Into The Great Wide Open. Het is nodig ook, want het is een waterballet op deze vrijdagochtend. Een groot gedeelte voor het hoofdpodium is afgezet en medewerkers zijn in de weer om gaten in de grond te prikken zodat het water verder naar beneden sijpelt.

Arnout de la Houssaye, hoofd productie vertelt dat door de regen de bodemlaag tussen de tien en vijftien centimeter is verzadigd. De oplossing: tachtig kuub zand. En wat is het grote voordeel van een festival op een eiland? Je haalt het zand van het strand. De la Houssaye: "Normaal gesproken moet je een half jaar van tevoren aanvragen doen bij allerlei instanties om zand te mogen verplaatsen. Dat hoeft nu niet, de bereidheid is groot onder iedereen."

De buien komen voor De la Houssaye niet als een verrassing, maar je er precies op voorbereiden, is volgens hem niet mogelijk. "Dat hangt volledig af van hoe het terrein er uiteindelijk bij komt te staan en daar spelen we op in." Maar wat als er door nieuwe regenbuien het terrein weer een modderpoel wordt? "Dan gaan we weer zand storten en onderbreken daarvoor desnoods het programma. De veiligheid van onze bezoekers staat op één."

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12