DTRH15: Campinglife vs. concerten

Is iedereen zo verschrikkelijk hard toe aan vakantie?

Tekst en foto's: Aukje Verstegen ,

De eerste dag van het festival komt al vroeg op gang in tegenstelling tot vorig jaar, logisch natuurlijk want de bezoekers konden donderdag al de camping op en de vrijdag is nu een volledige festivaldag. Er is weer van alles te doen op het terrein. Op de camping daarentegen is men met hele andere dingen bezig. Waarom hangen er nog zoveel mensen bij hun tent terwijl het programma al volop bezig is? Is dat niet een beetje zonde? We gingen langs bij een aantal van deze ‘coole’ personen.

Is iedereen zo hard toe aan vakantie? Een reden zou de hoge temperatuur kunnen zijn, iets dat vorig jaar een wat treurige start had. Personen in zwemkleding zijn hier geen zeldzaam beeld op de camping. “Eerst een frisse duik en dan gaan we een keer het terrein op.” Vriend Bas licht toe: “De drank is hier bovendien nog altijd goedkoper dan op het terrein.”

Niet geheel onlogisch komen we veel mensen uit Nijmegen en omstreken tegen. Zo ook de Nijmeegse nachtburgemeester (Angela Verkuijlen) die ook hier niet mag ontbreken. "Nee hoor, dit is niet mijn eigen tent. Dit is alweer de derde tent van vrienden die ik heb opgezet." Zoals een echte burgermoeder betaamt, heeft ze immers een voorbeeldfunctie. Helaas zijn er niet veel omstanders die haar nobele voorbeeld volgen.

Dan twee vrienden die ook niet van ver gekomen zijn; Beuningen om precies te zijn. “We dachten we pakken wel de fiets, dan zijn we er zo en scheelt ons ook parkeergeld.” Ze kwamen echter van een koude kermis thuis, maar liefst 2,5 uur hadden ze over de reis gedaan. "Wij kennen de regio hier goed, zelfs de binnendoor weggetjes, maar alles was afgesloten voor de backstagetoegang. Eerst maar eens even chillen en de tent opzetten."

Hoewel DTRH al veel te bieden heeft voor de handige creatieveling spannen deze tortelduifjes wel de kroon als het gaat om het ‘do it yourself’. “We zorgen graag goed voor onszelf alvorens we ons op het festivalterrein begeven. Broccoli, pesto, quinoa en nog een heel assortiment aan verantwoord spul in het voorraadhok. De groenteboer is er niks bij.