3voor12 Checklist (week 29): o.a. Tame Impala, Young Thug en The Chemical Brothers 3voor12 Checklist (week 29): o.a. Tame Impala, Young Thug en The Chemical Brothers

Elke week de beste nieuwe muziek

3voor12 Checklist (week 29): o.a. Tame Impala, Young Thug en The Chemical Brothers

Elke week de beste nieuwe muziek

Zoals verwacht stijgt Tame Impala door naar de eerste plek. Het album 'Currents' wordt door velen op de redactie het album van het jaar genoemd. Waar luisterden we verder naar deze week? De langverwachte plaat van The Chemical Brothers, de vanochtend verschenen track van Young Thug. OIJ en PAUW kwamen langs in de studio en brachten hun nieuwe singles op indrukwekkende wijze ten gehore.

1 (2) Tame Impala – Currents (album)
Je hoorde het album al de hele week op luisterpaal, en kan het vanaf vandaag ook eindelijk bij je lokale platenboer halen. Currents is voor velen al het album van het jaar. ‘Let It Happen’ is bij lange na niet het enige hoogtepunt van de nieuwe Tame Impala. Verandering is het grote thema van de plaat, de titel ‘Currents’ vat het in één woord samen en de tracktitels ‘Let It Happen’, ‘Yes, I’m Changing’, ‘Past Life’ en ‘New Person, Same Old Mistakes’ doen er voor alle duidelijkheid nog een schep bovenop.

2 (-) Young Thug – Pacifier (single)
Verser krijg je ze niet, want deze single verscheen pas vanochtend. Je kent Young Thug uiteraard van de zomerhit met Jamie xx, ‘Good times’. Muzikaal gezien zijn het goede tijden voor hem maar deze week kwam hij ook negatief in het nieuws. De rapper uit Atlanta werd eerder deze week gearresteerd omdat hij dreigde een man in zijn gezicht te schieten bij een winkelcentrum in Georgia. En er gaan geruchten dat hij achter een aanslag op Lil Wayne's tourbus zit. Als alles goed gaat dropt hij later dit jaar zijn debuutplaat ‘HiTunes’, en met deze track lijkt nu al goud in handen te hebben.

3 (-) The Chemical Brothers – Born in the echoes (album)
Met het nieuwe Album Van De Week weten The Chemical Brothers hun bigbeat van de jaren '90 naar het heden te trekken. Met gastbijdragen van onder meer Q-Tip, Beck en St. Vincent zoekt het Britse producersduo wederom een crossover op, zwevend tussen electro, rock en hiphop. Als headliner van Lowlands zullen ze zeker niet teleurstellen.

4 (-) OIJ – Blinded (live bij 3voor12 Radio)
Liefhebbers van Flume, SOHN en Thomas Azier opgelet! Maandag was er een mysterieuze producer te gast bij 3voor12 Radio, die een van de meest gedeelde tracks op Spotify te pakken had. Met zijn perfect afgestemde lichtshow kwam OIJ precies op het juiste moment naar de 3FM-studio, waar het licht al een tijdje was uitgevallen. ‘Blinded’ is Single Van De Week op 3voor12 Radio en zal de komende week extra veel te horen zijn op 3FM.

5 (-) Future – DS2 (album)
Zijn vorige album ‘Honest’ knalde op nummer 1 binnen in de checklist in de lente van vorig jaar. DS2 is vernoemde naar zijn mixtape Dirty Sprite. Future heeft slechts één gastbijdrage tussen de 19 tracks, maar dan wel meteen Drake. IJzersterke hiphop voor wie door de autotune heen kan prikken.

6 (-) Romare – Rainbow (club) (single)
De club edit van Rainbow is er een die we graag meer willen horen. Een sexy track, soulful house track die net zo goed werkt in de club, als op het strand, of in je huiskamer. Zijn debuutalbum Projections vol Afrikaanse invloeden verscheen in februari en is zeker de moeite waard om terug te luisteren als je het gemist hebt. Dit weekend te zien op 22fest en tijdens ADE op de Ninja Tune avond in de Melkweg.

7 (-) PAUW – Visions (video en live)
De single ging maandag in première op 3voor12 Radio, woensdag speelden PAUW hun spacey psychrock in de studio. Visions verwijst zowel naar de Beatles als de Hubble-ruimtetelescoop en is de voorbode van het debuutalbum, dat eind oktober moet verschijnen. De band werkt daarvoor met de master-engineer van The Black Keys.

8 (-) Lil’ Kleine & Ronnie Flex – Drank & drugs (DJ Promo Druxxx remix) (single)
Het kon natuurlijk niet uitblijven, een beukversie van Drank & Drugs. Cloud rap meets hardstyle op deze DJ Promo remix. ALLES NAAR DE KLOTE!!!

9 (-) Rustie – Big Catzz (single)
Deze gratis track van Rustie zet de lijn voort van zijn eerdere werk. De übervrolijke synthesizermelodieën worden afgewisseld door stevige drops. Eén van de platste nummers van Rustie, maar zeker effectief.

10 (-) Miguel – A beautiful exit (track)
Eén van de topnummers van zijn album Wildheart. In deze openingstrack verkent de r&b-ster de moeilijkheden in het leven, de maatschappij en zijn plek in het universum.

11 (-) Health – New coke (video)
Een electronische track van de Californische noiserock band. Kijk de video niet als je net gegeten hebt. De clip speelt zich af in een nachtclub, waar niet iedereen zijn maaginhoud binnen kannen houden.

12 (-) Matrixxman – Homesick (album)
Big room techno, maar dan goed. Matrixxman bracht al werk uit via Dekmantel en komt nu met zijn debuutplaat. Hij gaat de diepte in, maar verliest de dansvloer niet uit het oog.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12