3voor12 Checklist (week 28): o.a. Hunee, Tame Impala en zZz 3voor12 Checklist (week 28): o.a. Hunee, Tame Impala en zZz

Elke week de beste nieuwe muziek

, Menno de Meester

3voor12 Checklist (week 28): o.a. Hunee, Tame Impala en zZz

Elke week de beste nieuwe muziek

Menno de Meester ,

Wat klonk er deze week op de redactie van 3voor12? Uiteraard het gelekte album van Tame Impala, maar ook het verslavende debuutalbum van Hunee. zZz wist te verrassen met de zeer strakke choreografie van hun nieuwste video. De termen Album Van Het Jaar en Nederlandse Video Van Het Jaar worden niet zomaar gestrooid, maar lijken nu zeker op hun plek. Verder staan er opvallend veel dancetracks in de checklist deze week, met Seven Davis Jr., Para One, Yelle en Geeman.

1. (-) Hunee – Hunch music (album)
Afgelopen weekend op Pitch Festival spatte de energie er weer van af bij de back-to-back set van Antal & Hunee. Het debuutalbum van Hunee verscheen deze week op Rush Hour. Hierop laat de Koreaanse Berlijner, die nu in Amsterdam gevestigd is, zijn productietalent spreken met betoverende house en zeer subtiele acid. Beluister hier de heerlijke discosets die Hunee deed op Lowlands vorig jaar, met Antal en solo.

2. (-) Tame Impala – Currents (album)
Currents verschijnt pas volgende week vrijdag. Nog niet iedereen heeft er op gestemd, vandaar dat het album nog nét niet de eerste plek aantikt. Door velen op de redactie werd Currents al omschreven als het album van het jaar. Op het album is meer ruimte voor electronica en samples dan voorheen, mede dankzij Mark Ronson, die na een samenwerking met zanger Kevin Parker hem inspireerde wat losser met muziek om te gaan. De nieuwe weg die Tame Impala ingeslagen is, werpt zijn vruchten af. Komende week is Currents het Album van de week en vanaf maandag hoor je het in zijn geheel op Luisterpaal.

3. (-) zZz – Wild girl (video)
Hoe zou er in de jaren ’50 gedanst worden op de muziek van zZz? De strakke video van het Amsterdamse sleazeduo toont een rock ’n roll-choreografie, die volgens de makers zou moeten aanvoelen als een live-registratie van een televisieoptreden. De instant coolness van de dansers gaat gepaard met een ongemakkelijke glimlach, wat resulteert in een vreemde, maar zeer boeiende video. De term ‘Nederlandse video van het jaar’ werd al over de redactietafels geslingerd, we zullen het moeten afwachten.

4. (-) Oscar – Beautiful words (EP)
Nieuw talent uit Londen met aangename, rustige gitaarpop. Oscar werd door de Britse muziekpers al geprezen terwijl hij nog met zijn studie bezig was. In de aanloop naar het album dat later dit jaar moet verschijnen, laat Oscar in Beautiful words met zijn Morrissey-achtige stem horen dat we nog veel van hem gaan horen.

5. (-) Seven Davis Jr. – Be a man (ft. fLako) + Sunday morning (singles)
Houston, we have no problem. Seven Davis Jr. brengt soul terug in housemuziek. Van huis uit is de man uit Houston een gospelzanger, maar gelukkig ontdekte hij house rond zijn twintigste. Hij werkte al samen met Julio Bashmore en gaat nu met beatmaker fLako in zee. Nog twee weken genieten van de singles tot zijn debuutalbum verschijnt op Ninja Tune.

6. (-) Royal Blood op Best Kept Secret 2015 (concert)
In anderhalf jaar ging de opzwepende rockband van BBC Sound of 2014 naar een pre-headlinerpositie op Best Kept Secret. Daar speelden ze keihard, misschien iets te plat voor het festival, maar altijd met veel attitude.

7. (2) Vince Staples – Summertime ’06 (album)
De Californische rapper werkte eerder al met onder meer Earl Sweatshirt en dropte vorig jaar de sterke EP Hell Can Wait. Nu komt hij met een dubbelalbum als debuut. Ambitieus, maar Vince Staples slaagt glorieus. Het is er een in de categorie all killer, no filler. De spannende ritmes van het nieuwe ‘Loca’ vallen lekker, net als de gangstarap van ‘Get Paid’, de old-school van ’65 Hunnit’ en de diepe trapbeats van ‘Blue Suede’. Op Woo Hah festival was hij de man van het moment, zelfs de fotopit kwam vol te staan met publiek.

8. (-) Para One & The South African Youth Choir – Elevation (single)
Para One tekende onlangs bij Ed Banger Records om een nieuw album uit te brengen in 2016. De Franse electroproducer wist vorig jaar een aardige clubhit te scoren met You Too, dat zelfs een re-release kreeg bij Spinnin’ Records. Op de gratis track Elevation wordt de stijl van You Too doorgezet en versterkt door het Zuid-Afrikaanse jeugdkoor. Een feelgood zomerhit met drums van Das Pop-frontman Bent van Looy.

9. (-) X Ambassadors – VHS (album)
De indierockband X Ambassadors was vorig jaar nog te gast bij 3voor12 Radio met hun officieuze WK-hit Jungle. Naast de gastbijdrage van Jamie N Commons op die track, wordt X Ambassadors op het album VHS vergezeld door Imagine Dragons. De singles trokken miljoenen luisteraars op Spotify en YouTube. Gaat Nederland nu ook overstag voor het album VHS?

10. (-) Nothing – Something in the way (video)
Een ijzingwekkend mooie, klassieke cover van Nirvana's Something in the Way door de Amerikaanse shoegazeband Nothing. De track maakt onderdeel uit van de Whatever Nevermind compilatie waarop diverse bands hun eigen interpretatie geven van het onvermijdelijke Nirvana-album Nevermind. De melancholische video toont de zoektocht van een vrouw in twee fases van haar leven. Enigszins NSFW.

11. (-) Yelle – Moteur action (Sophie & AG Cook remix)
De PC Music remix stond al maanden te trappelen om uitgebracht te worden, maar nu is het dan eindelijk zo ver. De vrolijke electropop zangeres Yelle krijgt in deze remix een tray Monster Energy Drink achter haar kiezen en klinkt meer ADHD dan ooit.

12. (-) Geeman – Wanna go bang (Alden Tyrell remix)
Rotterdam laat z'n spierballen rollen. Gert-Jan Bijl werd opgeraapt door het hippe Britse Aus, de Green Velvet-achtige remix komt van dreadman Tyrell. Een echte partybanger.

De Checklist van deze week is samengesteld door Rene Passet, Ingmar Griffioen, Erik Zwennes, Sjoerd Huismans, Timo Pisart, Tomas Delsing, Roosmarijn Reijmer, Menno Visser, Matthijs Kuiper, Atze de Vrieze, Ralph-Hermen Huiskamp, Willem van Zeeland en Menno de Meester.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12