ADE15: Karenn, Ctrls en Planetary Assault Systems veroorzaken lichte aardbeving ADE15: Karenn, Ctrls en Planetary Assault Systems veroorzaken lichte aardbeving

Technolabel Token maakt de dienst uit in Amsterdam Studio's

, Tekst en foto's Jochem Boom

ADE15: Karenn, Ctrls en Planetary Assault Systems veroorzaken lichte aardbeving

Technolabel Token maakt de dienst uit in Amsterdam Studio's

Tekst en foto's Jochem Boom ,

Organisator Reaktor heeft al een lange staat van dienst als organisator van zwaar industriële technofeesten. Het is de tweede keer dat de organisatie samenwerkt met het Belgische Token Records, dat artiesten als Ctrls, Planetary Assault Systems alias Luke Slater en Karenn afvaardigde naar de afgelegen loodsen van de Amsterdam Studio's.

Die locatie is overigens niet echt geschikt voor feesten. De ventilatie, en dus de temperatuur is er ronduit beroerd en aan aankleding is weinig aandacht besteed. Wat dat betreft doet DGTL het veel beter in de Scheepsbouwloods. Die kille sfeer past uiteindelijk ook wel weer bij de muziek, maar prettig vertoeven is het allerminst.

Luke Slater staat voor het eerst op de bühne met zijn alias L.B. Dub Corp. Slater leidt de zaal rond in alle facetten van exotische muziek. Dubby techno, een frivool blazers- of strijkerspatroon hier en daar en natuurlijk de nodige percussie. Een intermezzo met louter percussie en een door dreunende bas vormt een schakelpunt in de twee uur durende set. De inleiding is voorbij, de nacht is begonnen.
 

Tot Karenn in de inmiddels dampende hallen de sleur doorbreekt, is er geen ruimte meer voor variatie. Antigone en Ctrls houden de grote zaal in hun greep met over elkaar heen rollende kicks en bassen die dwars door je maag trillen en de vloer doen schudden. Het is muziek waarbij je je gedachten uit moet zetten om het er langer dan een kwartier uithouden. De minieme variaties kunnen nauwelijks voor dynamiek doorgaan. De dj's starten vanavond bij het plafond en wijken daar geen moment vanaf.

Niet dat Blawan en Pariah alias Karenn het rustig aan doen, alles behalve. Die gooien er een scheut scherpe acid van jewelste overheen, om wat melodie en broodnodige mid- en hoge tonen terug te brengen. Ze brengen echter wel dynamiek in hun set die bij hun voorgangers mist.

Planetary Assault Systems neemt het stokje vakkundig over en gaat op dezelfde voet verder, maar draait dieper dan Karenn. Het is interessant om de twee alter ego's van Luke Slater op één avond te zien. Met P.A.S houdt hij duidelijk de focus op voortdenderende techno. Hoofdknikkend, of is het knikkebollend, ondergaan we het gelaten. Inmiddels is het zes uur en mogen Phase en Inigo Kennedy de avond tot een eind brengen. Even lijkt het of de eerstgenoemde gas terugneemt en een meer ambient-achtige sound hanteert, maar al binnen een paar tracks is de hoop op rustig afdansen alweer vervlogen. Konijnen zal je!
 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12