Sjam Sjamsoedin (Nobody Beats The Drum) over modulaire synth-project

DJ/producer door onder nieuw alter ego Sjamsoedin

Sjoerd Huismans ,

Electroact Nobody Beats The Drum​ - voorheen een drietal - is al een tijdje Sjam Sjamsoedin in zijn eentje. In 3voor12 Radio kondigde de dj/producer aan dat hij naast NBTD onder zijn eigen naam doorgaat als Sjamsoedin, onder die vlag zal hij muziek maken en optreden met modulaire synthesizers. De eerste show was al aangekondigd (met Kyteman op ADE) maar ook na die datum gaat Sjamsoedin door en werkt (los van Colin Benders) aan een plaat. "Een soort nerd-fabriek", aldus Sjamsoedin.

Komend weekend zal Sjamsoedin nog 'gewoon' als Nobody Beats The Drum draaien op giga-verkleedfestijn Valtifest. "Ik heb er nog helemaal niet over nagedacht wat ik aan ga trekken op Valtifest, nee. Iets met een tent misschien", zegt hij tegen Michiel Veenstra. "Ik heb nog een oude op zolder liggen." Naast Valtifest gaat Sjamsoedin een bijzonder project doen op Amsterdam Dance Event met Kyteman (16 oktober in Paradiso), die eerder verklaarde over te stappen op elektronische muziek. Sjamsoedin: "Op ADE wordt het een soort presentatie van twee verschillende projecten: Sjamsoedin is mijn nieuwe alter-ego, en Colin gaat zijn ding presenteren. Hij heeft zijn orkest on hold gezet en is net als ik bezig met modulaire synthesizers. Het is al heel lang een goede vriend van me, en we hadden toevallig allebei iets te presenteren dat op synthesizers is gebaseerd, dus dachten we: laten we dat samen doen."

Wat is een modulaire synthesizer eigenlijk? "Een soort nerd-fabriek", aldus Sjamsoedin. "Het gaat om synths bestaande uit modules, die klanken kunnen vormen. Je kiest dan de modules die je wil met behulp van veel kabeltjes en knopjes. Als je het beheerst, kun je een heel breed palet aan geluiden daaruit trekken. Het heeft Colin en mij allebei gegrepen een aantal jaar geleden. Eigenlijk is het de ultieme samenkomst van een science project en muziek maken. Ik ben met een plaat bezig en Colin ook, afzonderlijk van elkaar wordt dit een presentatie van wat we hebben gebouwd."

Natuurlijk stelde Sjamsoedin ook een dj-shortlist samen, luister het geheel hieronder terug:

De track waardoor Sjamsoedin dj wilde worden:
Josh Wink Higher - State of Conciousness

De nieuwe track waar hij wild van wordt:
Leon Vynehall - Step Or Stone (Breath Or Bone)

De floorfiller in zijn set:
Kink - Cloud Generator