ADE15: All aboard de #Partypont ADE15: All aboard de #Partypont

Lekkere herrie in de GHVB-ferry

, Tekst en foto's Bas van Duren

ADE15: All aboard de #Partypont

Lekkere herrie in de GHVB-ferry

Tekst en foto's Bas van Duren ,

Feesten kun je vanaf nu écht overal in Amsterdam op ADE. In de gebruikelijke locaties, op straat en... op de pont?

Veerboot 905 naar de NDSM-Werf zal nooit meer hetzelfde zijn. Die conclusie kun je trekken als de pont aanmeert bij het Centraal Station. Al van veraf is te zien hoe de binnenruimte voorzien is van lasers, lampjes en ook de basdrum zorgt voor extra golven in het IJ.

Het is nog niet druk om tien uur 's avonds als de eerste bootgangers zich melden. Amper vier uur daarvoor meldden de jongens van bureau Tosti Creative op hun Facebook dat de pont een feestje wordt in samenwerking met ZeeZout. Dat houdt verderop in de Undercurrent alle nachten feesten. Dus wie beter om de trip leuker te maken dan de mannen die ook verantwoordelijk waren voor het tomatengevecht op de Dam en Discoboodschappen?

En dus staat Joost Aartsen met de grootste glimlach op het dek. Omringd door een promoteam van een bekend chocomel-merk, heet hij de eerste avonturiers welkom, ook al zitten er nog gewone reizigers tussen die heel saai met fiets en al buiten wachten. "Dat komt straks wel goed," zegt Aartsen. "ZeeZout begint pas om elf uur, dus we verwachten per rondje wel meer bezoekers te krijgen." En inderdaad: tegen de klok van elf is het een meer dan gezellige boel, waarbij de ramen beslaan en duo L'Atelier - later in de Undercurrent - een bijzonder fijne disco-set houden, waarbij de kapitein van de boot met een tevreden gezicht het schouwspel bekijkt.

Knap voor een feest dat pas drie weken geleden ter sprake kwam. Aartsen: "ZeeZout wilde heel graag de weg naar de Undercurrent leuker maken en kwam al gauw bij ons terecht. Toen ontstond het idee om een feest op de veerboot te houden, en het GVB was ook direct enthousiast. De dj's die hier optreden, doen dat ook allemaal straks in de Undercurrent."

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12