ADE15: Jammen met KiNK ADE15: Jammen met KiNK

‘t Blauwe Theehuis podium voor OWOW showcase

, Tekst en foto's Fleur Reuser

ADE15: Jammen met KiNK

‘t Blauwe Theehuis podium voor OWOW showcase

Tekst en foto's Fleur Reuser ,

Zelfs het Vondelpark is niet meer veilig voor het Amsterdam Dance Event. Van woensdag tot en met zaterdag kun je bij ‘t Blauwe Theehuis terecht voor een scala aan artiesten, van jong lokaal talent tot internationale helden. Met om te beginnen op de ADE woensdag: KiNK.

“In short people, this is not your typical house party with uncle Danny and aunt Janice. Just so you know!”, waarschuwt de organisatie op hun Facebookpagina. Het gaat vanavond namelijk om een showcase van OWOW, ‘the Omnipresent World Of Wizkids’. Dit designbedrijf heeft een aantal high-tech muziekinstrumenten ontwikkeld, die woensdagavond worden getest door de artiesten Full Crate, Zes, Kapibara en natuurlijk headliner KiNK. Verder kun je MIDI controllers uittesten en de organisatie van alles vragen over digitale muziek. Echte music wizkids kunnen hier hun hart ophalen.

Bij aankomst lijkt ‘t Blauwe Theehuis een beetje verlaten in de koude regen, maar schijn bedriegt. Bovenin het pand is het lekker warm en staat het ramvol. De mannen van Kapibara staan te swingen achter de decks. Hun warme deephouse-klanken vullen de ruimte en krijgen alle benen in beweging. Ze worden overgenomen door de hitjesparade van Full Crate. Een beetje cheesy vocal-house en veel Disclosure-achtige hits, maar het slaat wel aan bij het jongere publiek. Het Theehuis wordt redelijk op zijn kop gezet. Maar dan komt Zes, gewapend met gitaar. Met zijn futuristische beats zet hij de koers in zo’n andere richting dat het hele publiek de draad even kwijt is. Iedereen kijkt elkaar een beetje verbaasd aan, klopt dit wel? Misschien moest hij gewoon even wennen aan de apparatuur. Hij ziet er ook een beetje zenuwachtig uit. Na een tijdje zit Zes er lekker in en heeft hij toch weer wat dubstep-danspubliek voor zich gewonnen. Dit was natuurlijk ook precies waar de organisatie voor gewaarschuwd had. Het is geen doorsnee avondje party'en maar echt een showcase van de instrumenten.

Het feest is wat later begonnen dan gepland en de originele eindtijd van het feest nadert. Hierdoor ontstaat het gerucht dat KiNK helemaal niet meer zal komen. Maar gelukkig zien we de Bulgaar iets voor negenen door het publiek aan komen lopen. Opluchting gaat door het pand.

Het leuke is dat KiNK normaal natuurlijk nooit in ‘t Blauwe Theehuis zou staan, omdat hij simpelweg te duur is. Maar je kan zien dat hij het echt leuk vindt om met de instrumenten te spelen. Er wordt een heel arsenaal aan apparatuur voor hem neergelegd. Controllers, een keyboard, een soort elektronische sambabal.. Voor hij begint legt hij per instrument even kort uit wat het is, en welke tonen hij ermee kan maken. “So basically, this is all I got”, zegt hij dan. Maar zo heel veel verschillende tonen hebben we dan nog niet gehoord. De live-sessie is dan ook ietwat eentonig en hier en daar gaat het helemaal uit de maat. Desondanks is het heerlijk om naar deze blije man te kijken en luisteren. De zingende dame naast hem is ook echt een toevoeging. Na een tijdje pakt de Bulgaar haar microfoon af, en toont dat met het bewegen van de mic ook nog allerlei effecten te maken zijn. Samen zijn ze zo’n drie kwartier zoet met de apparatuur. Het publiek is in elk geval tevreden. Lekkere aftrap op de woensdagavond en een succes voor OWOW.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12