Nieuw op 3voor12 Radio: Chet Faker, Aphex Twin en Phantogram Nieuw op 3voor12 Radio: Chet Faker, Aphex Twin en Phantogram

Chet Faker 3voor12 Single van de Week met Gold

, Menno Visser

Nieuw op 3voor12 Radio: Chet Faker, Aphex Twin en Phantogram

Chet Faker 3voor12 Single van de Week met Gold

Menno Visser ,

3voor12 Radio kiest deze week weer voor Chet Faker: de Australische singer-songwriter scoort de Single van de week met Gold. Ook nieuw op de playlist zijn tracks van de Britse elektronica-wizard Aphex Twin en het Amerikaanse synthipopduo Phantogram. Maandag is de Nederlandse indieband Beginners te gast en donderdag de Nederlandse rockband Paceshiters. Veder deze week: kaarten voor Future Islands in De Melkweg, SOHN in TivoliVredenburg en voor het SongBird festival.

Chet Faker - Gold (PIAS)
Een simpel maar doeltreffend idee is vaak voldoende voor een opvallende clip: rolschaatsende meisjes op een verlaten snelweg en klaar is kees. De Australische singer-songwriter Nicholas Murphy alias Chet Faker is een van de meest gedraaide artiesten dit jaar in 3voor12 Radio. Van zijn debuutalbum Built On Glass hoorde je ook al de singles 1998 en Talk Is Cheap regelmatig. Hij was een succes op Lowlands en zijn optreden in november in Paradiso is ook al wekenlang uitverkocht.

Ook nieuw op de playlist:

Aphex Twin - Minipops 67 (V2)
De Britse elektronica-wizard Richard David James alias Aphex Twin is een van de meest invloedrijke muzikanten op elektronisch gebied. Je zou hem kunnen kennen van zijn culthit en freakclip Window Licker. Minipops 67 is de single van zijn zesde album Syro, dat binnenkort verschijnt via het gerespecteerde Warp label.

Phantogram - Fall In Love (Caroline)
Een van de meest gespotte indietracks het afgelopen jaar via de tagdienst Shazam is deze. Phantogram is een synthipopduo uit New York. Fall In Love staat op hun tweede album Voices en ze zijn een van de headliners op de najaarseditie van het London Calling Festival.

Ook nog op de playlist:
Aestrid - Seattle or Portland (Full Spectrum, 5e week)
Ten Walls - Walking With Elephants (Warner, 5e week)
Alt-J - Every Other Freckle (PIAS, 4e week)
Ty Segall - Tall Mann Skinny Lady (V2, 3e week)
QT - Hey QT (V2, 3e week)
Beginners - This Is Where I Got Off (Excelsior, 2e week)
The Flexican & Sef - Mother's Day (Warner, 2e week)
Spoon - Do You (Epitaph, 2e week)

3voor12 Album van de Week:
Avi Buffalo - At Best Cuckhold (Konkurrent)

3voor12 Radio is elke maandag tot en met donderdag op 3FM tussen 22 en 01 uur met Roosmarijn Reijmer.
 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12