Nieuw op 3voor12 Radio: Beginners, Spoon en The Flexican & Sef Nieuw op 3voor12 Radio: Beginners, Spoon en The Flexican & Sef

Spoon met Do You 3voor12 Single van de Week

, Menno Visser

Nieuw op 3voor12 Radio: Beginners, Spoon en The Flexican & Sef

Spoon met Do You 3voor12 Single van de Week

Menno Visser ,

Het is een feestweek in 3voor12 Radio. Donderdag zijn we live vanuit de Tolhuistuin met de uitreiking van de 3voor12 Award met optredens van genomineerden Eefje de Visser, Typhoon, Thomas Azier en David Douglas. Maandag komt de Amerikaanse rock 'n rollzanger Ezra Furman langs in de studio en woensdag krijgen we bezoek van Magnus, het danceproject van dEUS-zanger Tom Barman. Ook geven we deze week kaarten weg voor Alt-J in de HMH en de clubtoer van Typhoon. Op de playlist deze week drie nieuwe tracks: van de Nederlandse indieband Beginners, de Nederlandse hiphopact The Flexican & Sef en van de Amerikaanse indierockband Spoon. Die laatsten scoren de 3voor12 Single van de Week met Do You.

De nieuwe 3voor12 Single van de week is: Spoon - Do You (Epitaph)
Meer dan twintig jaar bestaan ze nu al, de Amerikaanse rockband Spoon. Elke keer krijgen ze wat meer fans. Ze braken internationaal door met hun zesde album Ga Ga Ga Ga Ga in 2007 waarop nummers als The underdog en You Got Yr. Cherry Bomb staan. Dit is een single van hun achtste album They Want My Soul. De band uit Austin is headliner van de komende najaarseditie van London Calling.​

Ook nieuw op de playlist:

The Flexican & Sef - Mother's Day (Warner)
De Nederlandse rapper Sef is goed in samenwerkingen. Hij stond al in de charts met Gers, Dio, The Partysquad en The Opposites en maakt nu een single met The Flexican, de DJ achter de Diplo-hit Bumaye. Die Diplo-connectie zorgt nu dat deze Engelstalige single - niet zozeer een verheerlijking van moederdag maar van de vrouwelijke vormen in het algemeen - ook internationaal uitkomt. Sef maakte ook al een soloalbum De Leven, inmiddels is die titel een gevierde uitdrukking in hiphop-kringen.

Beginners - This Is Where I Got Off (Excelsior)
Beginners zijn geen beginners. De Nederlandse violiste en zangeres Susanne Linssen speelde eerder al in Seedling, Akward I en Hospital Bombers. Maar met Beginers maakt ze wel een nieuwe start. Dit is de eerste single van hun debuutalbum September Sunburn.

Verder nog op de 3voor12 Radio playlist:
Aestrid - Seattle or Portland (Full Spectrum, 4e week)
Ten Walls - Walking With Elephants (Warner, 4e week)
Wolf Alice - Moaning Lisa Smile (Caroline, 3e week)
Beck - Morning (Caroline, 3e week)
Alt-J - Every Other Freckle (PIAS, 3e week)
Ty Segall - Tall Mann Skinny Lady (V2, 2e week)
QT - Hey QT (V2, 2e week)
Royal Blood - Figure It Our (Warner, 2e week, re-entry)

3voor12 Album van de Week:

Death From Above 1979 - The Physical World (Caroline)​

3voor12 Radio is elke maandag tot en met donderdag op 3FM tussen 22 en 01 uur met Roosmarijn Reijmer.
 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12