Electropop en alter ego's: Als David Bowie danst April de '90s in Electropop en alter ego's: Als David Bowie danst April de '90s in

"Een icoon zoals Aladdin Sane zijn is het hoogst haalbare"

, Tim van der Steen

Electropop en alter ego's: Als David Bowie danst April de '90s in

"Een icoon zoals Aladdin Sane zijn is het hoogst haalbare"

Tim van der Steen ,

'90s synthpop met een flashy retrogevoel: De Utrechtse band April bestaat al even maar heeft eindelijk grip op haar sound en imago. "We willen een icoon neerzetten zoals Bowie dat deed. Een verbeterde versie van jezelf." Met hun single Raw Love werd April al tot 3FM Serious Talent gebombardeerd. 19 september komt de eerste EP Crimson uit maar we hebben hem nu al voor je op de luisterpaal.

De Utrechtse band bestaat uit vier leden maar draait om Crimson en Violet. Het zijn de alter ego’s van Jorn Mathijssen en Julia Hendriks. Jorn: “We waren op een tentoonstelling van fotograaf Brian Duffy over Aladdin Sane, een alterego van David Bowie. Daarmee heeft Bowie, naast zijn muziek, een icoon neergezet. Volgens Julia en mij is dat echt het hoogst haalbare. Zo zijn Crimson en Violet ontstaan.”

April is in 2010 opgericht maar vond haar sound pas toen vorig jaar de drummer vertrok. Jorn: "Sindsdien komen de drums uit een drumcomputer. Op deze manier is het retestrak en verzorgt een percussionist invulling met Afrikaanse en Latijns-Amerikaanse invloeden. Verder hebben we nog een toetsenist voor de typische ‘90s synths, maar het draait om Crimson (bas/gitaar/backings) en Violet (zang/gitaar).

April maakt dansbare retropop die heel erg ‘90s aanvoelt. De act voegt veel aan April toe, door de make up lijken Crimson en Violet zo uit de albumhoes van Aladdin Sane te stappen. Naast de EP Crimson verschijnt eind dit jaar nog een EP met remixes van David Douglas en Riptide. Begin 2015 komt de EP Violet uit, allemaal uitgebracht in eigen beheer. April doet onder andere mee aan de Popronde en is binnenkort veel live te zien.

Crimson staat nu op de luisterpaal.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12