Kijk terug: TenTemPiés live in 3voor12 Radio Kijk terug: TenTemPiés live in 3voor12 Radio

Als zij spelen is het direct weer zomer

, Tim van der Steen

Kijk terug: TenTemPiés live in 3voor12 Radio

Als zij spelen is het direct weer zomer

Tim van der Steen ,

Live in 3voor12 Radio: TenTemPiés, als je ze hoort spelen gaat de zon direct schijnen. Hun blend van ska, reggae en latin klinkt vrolijk en opzwepend. De band tourde al in Chili en ging heel Europa door. Hun vierde album Rebelucionario komt donderdag uit en zij waren te gast bij Roosmarijn in de studio. Kijk het optreden en interview hier terug.

De muziek is vrolijk en zomers, maar dit wordt gecombineerd met politieke kwesties in de teksten. Doordat de Nederlandse band in het Spaans zingt zou je het bijna kunnen missen. "Als je het album hoort dan merk en voel je het wel," zegt Maurino Alarcón (zang, slaggitaar). "Voor de mensen die geen Spaans spreken hebben we de Engelse vertaling in het boekje van de cd staan. De teksten zijn voor ons heel belangrijk. Deze zijn sociaal- en maatschappijkritisch. We proberen mensen die geen stem hebben een stem te geven." Dit heeft ook te maken met zijn ouders die in '73 naar Nederland vluchtten vanuit Chili. Na een staatsgreep kwamen zij hierheen omdat het land voor hen te onveilig werd.

TenTemPiés presenteren Rebelucionario donderdag 23 oktober in de Melkweg in Amsterdam, en op 25 oktober in Ekko, Utrecht. Het is al hun vierde album, en wij hebben hem vast op de luisterpaal.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12