Nieuw op 3voor12 Radio: Triggerfinger, Ares, Jamie XX en Röyksopp & Robyn

Röyksopp & Robyn 3voor12 Single van de Week met Do It Again

Menno Visser ,

Deze week presenteert niemand minder dan Giel Beelen voor het eerst 3voor12 Radio in het kader van zijn DJ-recordpoging. Hij verwelkomt vier nieuwe tracks op de playlist: singles van het Scandinavische dance duo Röyksopp & Robyn, de Nederlandse rapper Ares, de Britse producer Jamie XX en de Belgische rockers Triggerfinger. De hele week trakteren we Giel op liveoptredens: maandag electropop van Cut_ (Stromae is al fan), dinsdag ook electropop van Young & Sick (goed bevriend met Foster The People), woensdag rapper Ares en donderdag DeKoor, het koor dat op Pinkpop meezingt met de Rolling Stones. Verder deze week kaarten voor Prince, Ed Sheeran, White Denim en Manic Street Preachers.

De 3voor12 Single van de Week

Royksopp & Robyn - Do It Again (V2)
Een Scandinavisch onderonsje tussen ijskoningin Robyn en synthduo Röyksopp. Het Noorse Röyksopp brak in 2001 door met het veelgebruikte instrumentaaltje Eple en de Zweedse Robyn had in 2007 een wereldhit met With Every Heartbeat. Omdat ze weer samen gaan toeren, komt er eind mei een minialbum, waarvan dit de titeltrack en single is.

Ook nieuw op de 3voor12 Radio-playlist:

Ares - 100.000 Plekken (TopNotch)
De 18-jarige rapper Ares zat op de Tilburgse Rockacademie, maar bedacht dat het misschien beter was om het geleerde meteen in de praktijk te brengen. Vandaar nu dat hij met zijn 100.000 Plekken EP komt en meteen Hollandse Nieuwe van de Maand Mei 2014 is bij 3voor12. De titel slaat op de vele plekken die hij via zijn overvolle agenda bezoekt.

Jamie XX - Girl (V2)
Jamie XX is naast bandlid van de fluisterpopband The XX ook een toonaangevende producer. In 2011 maakte hij al het album We're New Here 2011 samen met de inmiddels overleden woordkunstenaar Gil-Scott Heron, waar hiphopper Drake al uit samplede. Girl is een losse single met een sample van de dancehit I.O.U. van Freeez uit 1983.

Triggerfinger - By Absence Of The Sun (Excelsior)
In de aanloop naar festivals als Lowlands, Werchter en Dauwpop is dit de tweede single en titelnummer van het vierde Triggerfinger-album. De rockende Belgen hadden al een radiohit met Perfect Match van dat album. Dit is weer zo’n rocknummer dat het live goed doet.

Ook nog op de 3voor12 Radio-playlist:

together Pangea - Offer (Universal, 5e week)
Mr. Polska - De Libi (Nouveau Riche, 4e week)
Moss - Slower End (Excelsior, 3e week)
DJ Snake & Lil John - Turn Down For What (Sony, 3e week)
Jack White - Lazaretto (V2, 3e week)
St.Vincent - Prince Johnny (Caroline, 2e week)
Kasabian - Eez-Eh (Sony, 2e week)

3voor12 Album van de Week
The Black Keys - Turn Blue (Warner)

3voor12 Radio is elke doordeweekse avond tussen 22 en 01 uur op 3FM met deze week Giel Beelen en dagelijks als vaste gast Roosmarijn Reijmer.