Nieuw op 3voor12 Radio: Blaudzun, Magnus en Jungle

Mapei Single van de Week met Don’t Wait

Menno Visser ,

Nieuw deze week tracks van het Belgische danceproject Magnus, de Britse indie-r’n’b van Jungle en de Nederlandse singer-songwriter Blaudzun. De Single van de Week is voor de Zweedse r’n’b-zangeres Mapei met Don’t Wait.Dinsdag hebben we de Estse indieband Odd Hugo op bezoek, ook geven we de hele week kaarten weg voor het festival Zwarte Cross en verder nog voor The Specials in TivoliVredenburg, Oscar & The Wolf in het Patronaat en het Poolse OFF Festival.

Deze week de Single van de Week: Mapei - Don't Wait (Sony)
Eind vorig jaar maakte Mapei furore op de internet muziekblogs met dit nummer. De Zweedse r'n'b-zangeres groeide de eerste tien jaar van haar leven op in de Verenigde Staten en vertrok daarna naar Zweden. Ze is een vriendin van Lykke Li en ze brengt eind september haar debuutalbum Hey Hey uit. Ze staat ook op Lowlands.

Blaudzun - Too Many Hopes For July (V2)
De Nederlandse singer-songwriter gewapend met de opvallende bril gaat ook dit najaar weer toeren door het Nederlandse clubcircuit. Vandaar een derde single van zijn laatste album Promises Of No Man's Land. Na Hollow People en het titelnummer is het nu de beurt aan het gedragen Too Many Hopes For July.
 

Magnus ft. Tom Smith - Singing Man (Caroline)
Magnus is het dance-uitstapje van dEUS frontman tom Barman. Samen met dj C.J. Bolland bracht hij in 2004 al een album uit onder die naam, The Body Gave You Everything. Nu tien jaar later komt eind augustus eindelijk de opvolger, When Neon Goes To Die. Daarop samenwerkingen met onder meer Selah Sue, Tim Van Hamel, Buraka Som Sistema en op deze single Tom Smith van de Britse indieband Editors.
 

Jungle - The Heat (V2)
Een van de meest besproken funky indiebands van dit jaar is het Londense Jungle en niet alleen omdat ze lange tijd niet in beeld wilden, het gaat wel degelijk ook om de baanbrekende muziek. Net is het ongetitelde debuutalbum verschenen. Daarop ook de singles Time en Busy Earnin', die we al eerder draaiden. Deze vroegere Britse single is nu opnieuw uit als derde Nederlandse single.

Verder nog op de playlist van 3voor12 Radio:
Alt-J - Hunger Of The Pine (PIAS, 5e week)
Lucius - Tempest (PIAS, 4e week)
The War On Drugs - Under The Pressure (Konkurrent, 4e week)
Maydien - U (eigen beheer, 3e week)
Oscar & The Wolf - Strange Entity (PIAS, 3e week)
Superfood - Right On Satellite (PIAS, 2e week)
FKA Twigs - Two Weeks (V2, 2e week)

Album van de week
Fink - Hard Believer (PIAS)

3voor12 Radio is elke doordeweekse avond met Roosmarijn Reijmer tussen 22 en 01 uur op 3FM.