Pinkpop onaangenaam verrast door Stones-advertentie AD Pinkpop onaangenaam verrast door Stones-advertentie AD

Festival nog altijd in de wachtkamer

, Atze de Vrieze

Pinkpop onaangenaam verrast door Stones-advertentie AD

Festival nog altijd in de wachtkamer

Atze de Vrieze ,

Opvallende advertentie in het Algemeen Dagblad vanmorgen: "The Rolling Stones, ze komen! Als Mick het wil." Dat het festival al langer in gesprek is met de megaband was al bekend, maar om de net-niet-bevestiging nu zo uit te venten, dat is gek. Het blijkt dan ook niet om een advertentie van het festival te gaan. "Wij zijn net zo verrast als de lezers van het Algemeen Dagblad", aldus Jan Smeets.

Jan Smeets, die herstelt van een zware hartoperatie, heeft geen zin zich al te druk te maken, maar balen doet hij wel. "Ik heb mijn telefoon maar uit gezet, want hij bleef maar over gaan. Mensen vragen me: Jan, is dit nu de manier om zoiets bekend te maken? Het is gewoon een poster op A2 formaat. Ze hebben ons logo gebruikt, wat eigenlijk niet eens mag, en mijn popje hebben ze een Rolling Stones tong gegeven."

Het AD bevestigt dat het om een redactionele publicatie gaat, in plaats van om een advertentie. Dat neemt overigens niet weg dat de kans op de komst van de Stones naar Landgraaf reëler is dan ooit. Smeets heeft de band al jaren op zijn verlanglijstje staan, maar realistisch was dat nooit. "Tot we de band ineens aangeboden kregen. Zo ging het ook met Bruce Springsteen een paar jaar geleden. Die speelde nooit festivals, tot hij een keer op Glastonbury kwam. Dat was een succes, en dus kwam de vraag: what's next. Nou, next was godverdomme gewoon Pinkpop, uitgerekend op de veertigste editie van het festival. Zo gaat het nu ook met de Stones. Na hun optreden op Glastonbury vorig jaar kwam het plan om meer festivals te gaan doen."

Berichten dat het festival al rond is met het management en dat Jan Smeets alleen nog wacht op een telefoontje van Mick Jagger, wijst hij van de hand. "Sowieso is er maar een persoon die contact heeft met de Stones, en dat is Leon Ramakers van Mojo. Ik zelf mag als woordvoerder van Pinkpop hooguit het goede nieuws bekend maken, of niet. Wat we zeker weten is dat de band aan het repeteren is. 21 februari staat de eerste show gepland, in Abu Dhabi. Nu is het afwachten of wat de band zegt te willen ook doorgezet wordt."

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12