Nieuw op 3voor12 Radio: Triggerfinger, Chet Faker en Town Of Saints

Jungle met Busy Earnin’ 3voor12 Single van de Week

Menno Visser ,

Nieuw deze week op 3voor12 Radio; de nieuwe singles van de Australische singer-songwriter Chet Faker, de Belgische rockband Triggerfinger en de Nederlandse folkpopband Town Of Saints. De Britse danceact Jungle heeft met Busy Earnin’ de felbegeerde titel van 3voor12 Single van de Week. Het wemelt van de liveoptredens: maandag komt Jungle hun Single van de week live uitvoeren, woensdag komt het tropische Kuenta I Tambu en donderdag de garagerockers van traumahelikopter. De laatste twee bands staan op SXSW, waar we volgende week verslag van gaan doen. Deze week zijn onder meer elke avond bijzondere kaarten voor Elbow - inclusief interview - te winnen. Luisteren dus!

De 3voor12 Single van de week deze week:

Jungle - Busy Earnin' (V2)
Op Eurosonic was de club waar ze speelden veel te te klein, zo veel mensen wilden een glimp opvangen van deze nieuwe mysterieuze band uit Londen. Een soort electronische funk maakt Jungle, en na de Soundcloud successen Platoon en The Heat is dit hun eerste echte single voor een label. En wat voor label, XL Recortdings, hetzelfde als Adele. Jungle staat binnenkort in het voorprogramma van Haim en op het Rotterdame festival Motel Mozaïque .

Nieuw op de 3voor12 Radio playlist:

Chet Faker - Talk Is Cheap (PIAS)
Niet te verwarren met de Amerikaanse jazztrompettist Chet Baker. In zijn thuisland Australië heeft deze singer-songwriter uit Melbourne al de nodige awards gewonnen, maar met zijn cover van Blackstreet's No Diggity zette hij zichzelf definitief op de kaart. Tel daarbij op zijn succesvolle samenwerking met danceartiest Flume op Drop The Game en je snapt meteen waarom velen uitkijken naar zijn debuutalbum Built On Glass, dat half april uitkomt.

Triggerfinger - Perfect Match (Excelsior)
Ditmaal blijven de beroemde koffiekopjes van I Follow Rivers bij 3FM in de kast staan, die zouden toch sneuvelen. Het Antwerpse rocktrio komt eind maart met haar nieuwe album By Absence Of The Sun. Dit is daarvan de eerste rockende voorbode.

Town Of Saints - Stand Up (Snowstar)
Er zijn maar weinig bands die zo veel en zo graag optreden als Town Of Saints. De Fins-Nederlandse folkpopband verovert Europa op ouderwetse wijze; door meters te maken. Met hun eerste single Carousel van hun debuut Something To Fight With waren ze ook op de radio niet onsuccesvol.

Ook nog op de 3voor12 Radio playlist:

Breton - Envy (Bertus, 3e week)
Temples - Mesmerise (PIAS, 3e week)
Bells Of Youth - She Said/He Said (eigen beheer, 3e week)
Gorgon City feat. MNEK - Ready For Your Love (Universal, 3e week)
SOHN - Artifice (V2, 3e week)
Twin Forks - Cross My Mind (Dine Alone, 2e week)
Falco Benz - Hat Tricks (Magnetron/PIAS, 2e week)

3voor12 Album van de Week
Blaudzun - Promises Of No Man's Land (V2)

3voor12 Radio is elke doordeweekse avond tussen 22 en 01 uur op 3FM met Roosmarijn Reijmer.