Meestergitarist "Adje" Vandenberg met comeback op nummer 1 in Japan Meestergitarist "Adje" Vandenberg met comeback op nummer 1 in Japan

Whitesnake-veteraan na 13 jaar terug met nieuw album, nu op de Luisterpaal

, Timo Pisart

Meestergitarist "Adje" Vandenberg met comeback op nummer 1 in Japan

Whitesnake-veteraan na 13 jaar terug met nieuw album, nu op de Luisterpaal

Timo Pisart ,

In de jaren '80 gooiden de groupies zich voor zijn voeten, gaf hij vliegensvlugge gitaarsolo's in gigantische arena's en reisde hij met limousines door de VS: als gitarist van Whitesnake was Adrian "Adje" Vandenberg wereldberoemd. Na 13 jaar stilte is de inmiddels zestigjarige virtuoos nu terug. Roosmarijn belde hem op in 3voor12 Radio.

 Vooruit, Adje Vandenberg stapte wel 'ns met gitaar in het vliegtuig voor een Whitesnake-reünie in Madrid of Stockholm, maar verder stortte hij zich op de schilderkunst en het familieleven. Nu is hij terug met Vandenberg's Moonkings, een 'debuutalbum' waarmee hij midweek al op de tweede plek van de Nederlandse albumverkoop staat. "Het is een complete verrassing", lacht Vandenberg in 3voor12 Radio. "Er is wereldwijd al een enorm tumult ontstaan rondom de Moonkings. We zijn zelfs al op de eerste plek belandt in de verkooplijsten van Amazon in Japan."

Die dertien jaar, die glipte hem door de vingers: het was nooit zijn bedoeling om zo lang weg te blijven. Hij kreeg telkens aanbiedingen om plaats te nemen in supergroepen, "maar dat vond ik te saai en voorspelbaar." Het begon pas weer te kriebelen toen hij, jawel, het nieuwe clublied schreef voor FC Twente. Hij was van plan een zanger uit Amerika over te vliegen, totdat hij de strot hoorde van Jan Hoving, eigenaar van een groot boerenbedrijf in Zeewolde. Met hem én twee piepjonge muzikanten begon hij Vandenberg's Moonkings. Ze hebben pas één show gedaan, maar nu al is er belangstelling van over de wereld, zo vertelde Vandenberg in de uitzending. Luister het interview met de gitarist hieronder en check het album op de Luisterpaal.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12